New York, Párizs, Berlin és Milánó után Budapestre vándorolt a Tubular Collection. Ennek örömére az AnKertben összecsődült egy rakás művész, divatmágus és celeb... meg persze ott voltunk mi is.

Általában fekete bőr félcipőben kerülgetem a kutyaszart, ilyenkor télen pedig a lábaimra kerül egy pár magasított szárú barna bakancs is. Nyárra mondjuk van egy fehér tornacipőm, egy fekete és egy kék sneakerem, szóval azért valamennyire kompetens vagyok kicks témában. A biztonság kedvéért az adidas sajtóbulijára magammal cipelem a hugit - aki konkrétan stylist volna -, hogy képviseljek én is valami szakmaiságot, a vendégsereg ugyanis láthatóan már az ábécét is divatmagazinok lapozgatása közben tanulta meg.

Mondom mi van; Fluor Tomit, Szabó Simont, Lolát, Ricsipít és Qka MC-t (alias Animal Cannibals) még megismerem és azt is vágom, hogy rajtuk kívül még jócskán van olyan arc, akit egy ilyen eseményen ismernem illene, csak momentán én pont kevés vagyok hozzá.

Ácsi! Téged ismerlek!

Némi fejvakarás után rájövök, hogy az egyik - "Isten" feliratú sapiban feszítő - srác valamelyik valóságsóban bukkant fel anno, aztán Young G néven nyomott néhány kört a popbizniszben, egy másik pedig egy tehetségkutatóban vágta ki a rezet. Volt továbbá egy lány is, aki neonszínű bőrdzsekiben és színes üvegberakásos hosszú csizmában érkezett, pózolt néhány fotóhoz, aztán eltűnt, majd egy másik szettben újra megjelent, pedig nem volt sem hosztesz, sem szervező. Na, majdnem biztos vagyok benne, hogy ő is valami meghatározó személyiség lehet, nekem legalábbis soha nem jutna eszembe tartalékrucit vinni egy bulira. Nem verem tovább feleslegesen a billentyűzetet, a fentiekből vághatod, hogy bizony igen prominens arcokkal tömték tele az AnKert hátsó helyiségét.

A party eleje természetesen arról szól, hogy az ember lánya/fia csekkolja az italválasztékot és szemügyre veszi a svédasztalt, de a zabáláshoz még kell egy bátor ember, aki odatelepszik valamelyik tálca mellé és elkezdi tömni magát pogácsával. Legyünk profik! - adom ki az ukázt, ezért egyelőre hagyjuk a kaját és egy-egy koktél kézhez vétele után bemegyünk a kiállító térbe szemügyre venni ezt a bizonyos Tubular kollekciót.

Cipők is vannak valahol.

Ezt ugyan a szervezők nem tudhatják, de egy jó darabig okos arcot vágva arról folytatunk mélyenszántó csevejt, hogyan szolgál az emésztésem - még kapok is az egyik szakembertől egy elismerő mosolyt, amiért ilyen hozzáértő alapossággal stíröljük a cipőket -, de aztán végre a tárgyra térünk. Hugi ilyet szól: Ez nagyon urbánus! És milyen igaza van, ugyanis a később érkező sajtóközlemény is pontosan ezzel a jelzővel illeti a kollekciót. És ha már közlemény, akkor most beemelem ide azt a részt, ami frankón képbe rak a Tubularral kapcsolatban. Íme:

Mi az a Tubular?

Az adidas Originals nagyvárosi sneakere az eredeti ’93-as Tubular futócipőből építkezve, a klasszikus modell futurisztikus megjelenését megtartva, de a sziluettet újragondolva született meg. A Tubular a high fashion világából építkezik megjelenésében, de azok számára is tökéletes választás, akik a sportos vonalat keresik a mindennapokban. Az eredeti modell jellegzetes ívelt csőre hajazó talpszerkezetét felhasználva számos olyan változat készült már a cipőből, amelyek a legnagyobb kifutókon is nagy népszerűségnek örvendtek. A legfrissebb, túlnyomóan már itthon is kapható modelleket a külföldi divatheteken is megmutatták, de most a budapesti közönség is megismerhette a különleges cipőket az AnKertben.

Ezt még én sem mondhattam volna szebben.

A sneakerek egyébként úgy néznek ki, hogy ha meglátod őket valakinek a lábán és nem tartod az ujjad a divat ütőerén, azonnal arra gondolsz, hogy ez az ipse tutira nem onnan öltözködik, ahonnan te. Mutatunk néhány képet. Tessék magadba szívni a látványt, mert itt az ideje, hogy tolj egy frissítést a divatos öltözködésért felelős processzorodra!

A party ezután egy olyan táncshow-val folytatódik, hogy hűha. Külön gratula a karácsonyfaként kivilágított úriembernek, aki olyan jól tolja a robotot, hogy tökre megjön a kedvem szervókat szereltetni a télikabátomba. Na komolyan, nagyon ügyesek a lányok, fiúk.

Mire ezzel végzünk, már bárki lelkiismeret-furdalás nélkül nekieshet a svédasztalnak, úgyhogy a népek begyűlnek az asztalok köré. Néhányan elkezdik ipari mennyiségben gyártani az instázható képeket az előtérbe kihelyezett adisasos fal előtt, mi pedig odaragadunk a pult mellé Irsai Olivérrel barátkozni. Miközben a kijelzőkön végtelenítve pörögnek a Tubular promók, néhány kollégának láthatóan elkezd a mozgáskoordinációjára menni az elfogyasztott alkohol. Egy szakállas, übertrendi neo-hipszter koma rányomul a hugira, én pedig csalódottan veszem tudomásul, hogy valaki egészen konkrétan szétnyomkodott egy egész tálcát abból a fasírtnak tűnő kajából, amit én még mindenképpen meg akartam kóstolni.

MIÉÉÉRT?!

Vesszük a kabátunkat és lépünk, a beszámolót viszont nem szeretném ezzel a csata utáni látképpel zárni, ezért megmutatok egy promó videót, melyben mozgásban is szemügyre veheted az árut.

Ha bejön, amit olvastál/láttál, akkor itt böngészheted végig a kínálatot, vagy akár el is mehetsz bármelyik adidas partnerhez, ugyanis a cipők már elérhetőek itthon is. Ne felejtsd el, a hívószó: high fashion, biáccs! Ha sneaker-fan vagy, akkor már úgyis a hitelkártyád után nyúlkálsz, ha meg nem, akkor vedd úgy, hogy szóltunk: most ez a nagyon menő. Szívesen!

És ezt olvastad már?
Sokkal komolyabb következménye lehet a rossz testtartásnak, mint hogy rossz lesz a testtartásod