Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Évek óta együtt vagy a csajoddal. A megszokás és a kapcsolatotok biztonsága megnyugtató, de mégis kihunyt a tűz és ellaposodott a viszony. És ekkor jön a kísértés: a szexi, ismeretlen csaj képében besétál a vágy, hogy félrelépj. De vajon érdemes-e belemenni egy afférba? Körbejártuk.

Mikor már belekényelmesedsz egy kapcsolatba, amit ezért kissé unsz is (habár nem vallod be magadnak), a szenzoraid sokkal nyitottabbak rá, hogy belépjen az a bizonyos harmadik. És nem is biztos, hogy hűtlen alkat vagy alapjáraton, de mégis: a kaland, az új nő, az ismeretlen nő olyan csábítás és kísértés, aminek nem tudsz ellenállni. De ahogy sok kapcsolatnak, így a megcsalásnak szintén több fajtája van a legmegúszhatóbbtól kezdve a legveszélyesebbig. A hűtlenség legártatlanabbika pedig a

kaland. 

Az egyéjszakás afférról beszélünk, amikor leginkább az 'ész elszáll, farok feláll' elven történik meg a megcsalás. Az ilyenek után általában a kielégülést követő egy percen belül szörnyetegnek érzed magad, a melletted szuszogó csajt pedig hideg idegennek és páni rémülettel vegyes önutálattal rohansz el a tett helyszínéről. Általában az ilyenek, a dolog abszurd módján, inkább tudnak segíteni egy párkapcsolatot, mint tönkretenni: egy személytelen szex után rádöbbenhetsz, hogy mennyire fontos a másik és mennyivel jobban megérné azért a kapcsolatért és azért a nőért küzdeni, akihez egy estére hűtlen voltál.

Tehát ilyen szempontból az egyalkalmas kaland annak ellenére, hogy szemét dolog és megcsalás, mégis katalizátorként működhet, hogy újra izgalmat vigyél a kihűlőben lévő kapcsolatodba. Viszont, ha nagyon is jó volt ez a tête-à-tête, az első menet után még háromszor egymásnak estetek, megnéztetek egy filmet kajálva az ágyban és nevettetek mindenfélén, majd pedig számcsere lett a vége, akkor a baj jóval nagyobb. Mert ekkor jön a második szint, a jóval gyilkosabb megcsalási forma, a

viszony.

Elkezdtek levelezgetni és találkozni és valószínűleg nagyon jókat is dugtok közben. Ez utóbbit azért sejtjük ilyen biztosan, mert a legtöbb férfi nem a lelki támaszért keres kerülőútvonalat a csaja mellett, hanem a kihűlt, lapos vagy épp teljesen hiányzó szexuális élet miatt. Így a viszony az egyéjszakás kaland után először szexpartnerségbe, dugópajtiságba csap át. De annak ellenére, hogy az egész viszony egy-egy jó dugással kezdődött, a közös élmények és a titeket összekötő titok sokkal mélyebbre viszi a vajban azt a bizonyos kést, mintha csak egy-egy kúrásra találkoznátok. Olyan mélyre, hogy ebből simán lehettek

szeretők. 

Ez a legvégső stádium, ekkor már olyan szintű megcsalásról beszélünk, ahonnan nincs visszaút. A szerető viszonyt már nem lehet afférként és esztelen félrelépésként értelmezni. És a dolgot szinte lehetetlen érzelmi adófizetés nélkül megúszni. Szeretőként kialakulnak a szokásaitok: heti hányszor, hol és mikor találkoztok stikában, elkezd hiányozni a csaj minden fizikai és nem fizikai porcikája. Gyakorlatilag észrevétlenül lesz egy második barátnőd és ha bevallod magadnak, ha nem, bizonyára egymásba is fogtok szeretni, mert ezeknek a dolgoknak ez a dominólogikája. Ez pedig az eddigi kapcsolatodat vágja szakítósorba. És most jön a címben feltett kérdés:

Megéri? 

Több válaszunk is van. Egyrészt, ha így bele tudsz gabalyodni valaki másba, az egyértelműen jelezheti, hogy nem éltél felhőtlenül boldog párkapcsolatban. Hogy valami és valaki más kellett, hogy maradéktalanul ki tudd élni magad, hogy életed virágában ne mumifikáljon élve egy kapcsolat, hogy meglegyen az a bizonyos sója az életnek. Tehát egy viszony olyan szempontból megéri, hogy rávilágít arra, hogy a barátnőddel egyáltalán nem volt minden rendben és másra (is) van igényed.

De. 

Egy szerető viszonyból szinte lehetetlen jól kijönni. Ha addig eljut a dolog, hogy szakítanál a csajoddal az új nő kedvéért, a dolog nem lesz egy szimpla egynapos veszekedés és elcuccolás. Hosszú lelki sebeket hagy egy ilyen maga után – és nem csupán arról van szó, hogy szar embernek érzed magad vagy sajnálod a barátnődet, mert ilyen szemét kettős játékot toltál mellette. Hanem azért is, mert magaddal nem tudsz mit kezdeni: összeroppantott az előző kapcsolat vége, nem tudsz talpra állni, ezzel pedig a szeretőként indult új csajjal való kapcsolatodat szabotálod, de teljesen. Nem tudod, hogy visszafelé menj-e vagy előre, megragadsz egy helyben és egyszerre ott találhatod magad, hogy mindkét nőt elvesztetted az életedben a döntésképtelenséged és a (többek közt magaddal szembeni) őszintétlenséged miatt. Ami eddig izgalmas kaland volt a szeretőddel és minden alkalmat alig vártál, hogy találkozzatok, most nyomasztó teherként nehezedik a válladra. Mindkét nő idegenné válik számodra, mert te is idegenné váltál magad számára: eljött az idő, amikor felfogod a tetteid valódi súlyát és következményét.

Egy megcsalásban nem csak te és a csajod vagy érintett, hanem az a harmadik is, aki valszeg' ugyanolyan mélyen meg fogja sínyleni ezt az egészet, mint a csajod: mindenki meg lesz bántva, de rohadt durván. Szóval összességében azt mondjuk, hogy ha nem működik a párkapcsolatod, akkor légy férfi és beszélj a csajoddal, méghozzá keresetlen őszinteséggel. Ha ezek után sem tudjátok megoldani a problémáitokat, akkor pedig inkább tisztességesen szakíts vele és csak azután, hogy rendbe tetted magad lelkileg, kezdj el új nő után portyázni. Mert a párkapcsolatod mellett kerülőutakon keresni a barátnőd mellől hiányzó boldogságot, rövid távon fantasztikusan kielégítő, hosszú távon viszont sokkal boldogtalanabbá fog tenni, mint előtte voltál.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.