Imádod a munkádat, de az emberek kiakasztanak? Ha megszólít valaki, olyan, mintha kést döfnének beléd?

Cinikus és kíméletlen vagy az ostoba emberekkel? Alig várod, hogy gépek vegyék át a munkák nagy részét, mert ők legalább nem dumálnak? Sorolnánk még, hogy miért vagy antiszociális, de inkább mutatunk tíz olyan munkát, ahol végre önmagad lehetsz.

1# Órajavító

Csak egy aprócska zug, néhány műszer, precíz kéz és türelem kell, hogy javítani, tisztítani és állítani tudj órákat. Persze némi előképzettség sem árt, hogy ne tegyél tönkre egy Rolexet két perc alatt, na meg némi munkabírás, hogy ne kelljen egy idő után felvenned alkalmazottat...

2# Bányászati szikla daraboló

Egy HR-es lehet, hogy jobban belőné a megnevezést, de lényeg a lényeg, ők azok, akik külön blokkokra szedik szét a durva sziklákat légkalapács és ékek segítségével. Még ha lennének is munkatársaid, a jó hír, hogy úgysem hallod őket...

3# Matematikus

Döntsd el még idejében: matekfakt, vagy emberek. Ha erről már lecsúsztál, akkor lehet nem ez lesz a te melód. Viszont, ha érted a számok nyelvét, még válthatsz. Végezz kutatásokat, fejts meg új matematikai kérdéseket, elemezz adatokat. Ja, és találd meg a legnagyobb prímszámot, elég jól fizet!

4# Fazekas

Ha nem akarod bejárni az összes nyári fesztivált, hogy eladd a köcsögöd, nyugodtan tanuld ki a szakmát. Készíts egyedi kerámiákat, dolgozz agyaggal, korongozz, légy kreatív, ezek a termékek mostanában úgyis jól eladhatók, a kreatív tálaláshoz szép konyhai edények, tányérok kellenek.

5# Vadász

Ha a vadszatot tényleg munkaszerűen űzöd, akkor max egy vadászkutyát kell magad mellé venned, ő meg úgysem zavar sok vizet. Vadássz, állíts csapdákat, állíts elő húsokat, szőrmét, takarmányt, bármit, ami hasznosítható a zsákmányból.

6# Farmer, növénytermesztő

A tudatos táplálkozás újra megteremtette az igényt a rendes mezőgazdasági munkásokra. Művelj földet, tarts állatot, takaríts be zöldségeket, gyümölcsöket, dióféléket és szántóföldi növényeket. A piacra meg küldd ki valamelyik családtagod.

7# Költő, szövegíró, kreatív író

Írj szkripteket, esszéket, prózát, verseket, vagy ha pénzt is akarsz keresni, akkor reklám- és dalszövegeket. Nyugi, elég lesz csak e-mailben és nagy ritkán telefonon kommunikálni.

8# Kézműves

Igazából már magával a szóval eladtad magad. Mert tudjuk, hogy aki nincs a Facebookon, az nem ember, aki nem csinál fotót gyúrás közben, az ott se volt, és ami nem kézműves, az nemes egyszerűséggel SZAR.
Készíts használati tárgyakat eladásra és kiállításra. Jöhet a hegesztés, a szövés, fazekasság, a festés, bármi a szappankészítéstől a kézműves borkészítésig. Ismét nem javasoljuk, hogy te add el, túl sok az ember azokon a helyeken, túl nagy a tömeg.

9# Textil préselő

Működnek gőz, hidraulikus vagy egyéb présgépek is, amikkel el lehet távolítani a gyűrődéseket a ruhákból, esetleg különböző alakba, formára alakítani őket. Tedd magadávé valamelyik masinát és hajrá!

10# Geológiai technikus

Jó móka teszteket végezni és elemezni a geológiai mintákat. Keress kőolajat, vagy ásványi anyagokat, lerakódásokat, még akár kincset is találhatsz.

 

Ha nem találtad őket elég izgalmasnak, akkor a legjobb, ha elkezdesz barátkozni a gondolattal, hogy másokkal együtt kell dolgoznod. Kezdésképp ajánlunk egy mantrát, amit napi 100x érdemes elismételni: "Szeretem az embereket".

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Naponta többször is megnéznénk a naplementét ezzel a gyönyörű lánnyal

Kóser japán ételekre bukkantunk egy budapesti kisvendéglőben

További cikkeink a témában