Környezettudatosnak lenni ma már olyannyira menő, hogy a luxusszállodák között is akad néhány, ahol energiatakarékos megoldásokkal, saját kerttel, csökkentett vízhasználattal próbálnak még nagyobb marketingértékre szert tenni odafigyeléssel lenni a bolygónk iránt. Négy kontinensről gyűjtöttünk gyönyörű hotelokat, amik nem csak szépek, de tudatosak is.

ENDEMICO
Baja California, Mexico

San Diegótól úgy másfél órás autóútra, a legnagyobb borászatok és a mexikói kultúra bölcsőjében, a sivatagban építették meg a szállodát alkotó 20 luxuskabint. Az elegáns, környezetbarát házak Corten acélból és fából készültek, és mindegyikből pazar kilátás nyílik a völgyre. A kabinok mindegyike a lehető legegyszerűbben, mégis elegánsan berendezett, king-size ággyal, WIFI-vel és saját terasszal. A sziklás lejtőn a házakon kívül medence, étterem és bár kapott helyet, ahonnan végtelen kilátás nyílik a völgyre.

ROCKSRESORT
Laax, Switzerland

A resort és a hozzá tartozó vendéglátóhelyek egytől-egyig olyan megújuló energiaforrásokat használnak, mint a nap- és a vízenergia. Egyébként a szálloda a nevet és a dizájnt is az őt ölelő tájról kapta. Merész és letisztult egyszerre, szívesen síelnénk itt.

 

ROCKHOUSE RESORT
Negril, Jamaica

Negrilben kihasználják az esős évszakot - ilyenkor a Rockhouse Resort öt vízgyűjtő tartályba raktározza el az esővizet, ahonnan aztán a száraz évszakban öntözik a majd' 8 hektáros kertet. A tápanyagot az itt termesztett növényeknek pedig a konyhai maradékok és  a kerti zöldhulladék komposztálásával biztosítják. A resort épületeit helyi kőből és fából építették, a felhalmozódó papír, műanyag és üveg hulladékot folyamatosan összegyűjtik és a helyi feldolgozó központba juttatják. A szobákhoz tartozó fürdőkben takarékos zuhanyfejek, csapok és kevesebb vizet felhasználó wc található, és az ágynemű hosszabb idejű használatára, valamint a szelektív hulladékgyűjtésre biztatják a vendégeket is.

HUMBLE HOUSE TAIPEI
Taipei, Taiwan

A 235 szobás üveg és alumínium felhőkarcolóban kiépített rendszer gondoskodik a víz- és energiatakarékosságról, és nagy figyelmet fordítanak az újrahasznosításra is. A Sky Gardenen pedig olyan növényeket ültettek, amik csökkentik a légszennyezést.

ANAYELA
Marrakech, Morocco

Az AnaYela már a kezdetektől a fenntarthatóság jegyében működik: a 300 éves palotában öt szobát például kizárólag kézi munkával - elektromos eszközök használata nélkül - állított vissza 100 marokkói művész, eredeti fényébe. Minden egyes berendezési tárgy és bútor a helyi mesterembereket dicséri.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés