Mindannyian ismerjük az érzést, amikor szexelni akarnál, ám ugyanakkor érzed azt is, hogy meg kéne fejteni néhány keresztrejtvényt, hogy trenírozd kicsit az agyadat. Ez aztán a dilemma!

Mostantól viszont nem kell választanod a kettő közül, kiderült ugyanis, hogy a szextől is okosodhatsz. Különösen az idősebb emberek esetében igaz, hogy a rendszeres szex hozzájárulhat az agyfunkciók karbantartásához.

A University of Oxford friss tanulmányában 73 résztvevő - 28 férfi és 45 nő - szexuális életét térképezték fel. Az alanyok mindegyike 50 és 83 év közötti volt. A 73-ból 37 személy szexelt heti rendszerességgel, 26 havonta, 10 pedig soha. Ezzel meg is volt a tökéletes minta, kezdődhettek a különböző agyi funkciókat tesztelő feladatok, amelyek alapján a tudósok arra jutottak, hogy

akik sűrűbben szexeltek, bizony jobban teljesítettek azoknál, akik ritkábban, és még jobban azoknál, akik soha.

A különbség egyébként nem volt olyan óriási, ám semmi pénzért sem szeretnénk aláásni a rendszeres szex fontosságát. A legjelentősebb differencia a verbális folyékonyság és a vizuális képességek területén mutatkozott a szexelők és az élvezetek ezen formájáról már lemondó egyének között.

A tanulmány szerzői nem biztosak abban, hogy mi lehet az összefüggés a rendszeres szex és a jobban teljesítő agy között, de azt feltételezik, hogy mindennek a háttéreben a szex közben felszabaduló hormonok állhatnak, mint például a dopamin és az oxitocin.

Jó tudni tehát, hogy majd 60-70 éves korodban sem lesz más dolgod, mint minél többet szexelni, ha szeretnéd karbantartani az elméd. Ennél kellemesebb agytréninget egyébként sem tudnánk ajánlani.

(via)

És ezt olvastad már?
Majdnem másfél millióan követik Maryt és melleit
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő