Pata Negra

A Frankel Leó utcai intézmény a Kálvin téri anyahajó kisöccse, de ugyanolyan kellemes atmoszférájú, és mi valamiért jobban is kedveljük, talán mert a budai környezet csendesebb pár decibellel. A dizájn természetesen Spanyolországot idézi, ami kötelező feltétel egy tapas bárnál. A mennyezetről hatalmas sonkák lógnak, valószínűleg nem eredetiek, de az effekt működik, szóval ha nem akarunk beléjük harapni, akkor biztosan nem fogunk csalódni bennük. Mediterrán hatású csempék, a falakon borosüvegek százasával, a világítás pedig kellemes, meghitt hangulatot kreál, amire a spanyol pezsgő, a cava is ráerősíthet. A hangulat könnyed, néha zajos, tele van élettel, a kézzel is fogyasztható ételek is ezt a feelinget erősítik - itt bizony nem kell feszülni egy pillanatig sem. Vannak az utcafrontra kitett asztalok, de a sövényként funkcionáló dézsás örökzöldek gyakran kevesek ahhoz, hogy kiszűrjék a forgalom zaját, bent viszont nincs semmi olyasmi, ami megtörné a varázst. Kötelező: vaslapon sült kacsamáj zöldalmával és fehérbor karamellel és a pohárral is kérhető codorniu classico.

Nézd meg a honlapot!

Csalogány 26

Tudjuk, azt írtuk pár sorral feljebb, hogy ebben a felsorolásban nem a gasztronómiai szempontok fognak számítani, most meg itt van ez. Ha a konyhákat nézzük, akkor a Csalogány26-nak helye van a legjobbak között, igaz, az elmúlt pár évben talán egy hajszálnyit halványabb lett a glória (vagy csak nagyon csendben teszik a dolgukat), de a Gault et Millau 15 pontja (a konyhaművészet terén magas szintű minőséget, kreativitást nyújtó konyha; jelzése két szakácssapka – a minősítés megfelel egy Michelin-csillagnak) és a Bib Gourmand minősítés elég beszédes. Amit mi kedvelünk benne az mégis a hangulata – boldogok a szerények –, ugyanis ez egy relatíve apró, cseppet sem hivalkodó vendéglő, ahol a felszolgáló személyzet néha ünnepélyesebben, kevélyebben viselkedik, mint azt az atmoszféra diktálná. Kiváló hely félrehúzódni, kettesben lenni, két tányér felszolgálása közben pedig bőven jutni fog idő beszélgetésre is, és ha ide hozzuk a párunkat, garantáltan érezni fogja, hogy mennyire komolyan vesszük. (Ennek a kulináris ellentétpárja, ha gyorsétterembe vinnénk.) Kötelező: vicces, mik ragadnak be néha: pár éve nagyon jó volt az étkezés előtt felszolgált kifli, de komolyabb célpontnak ott van például a kecskesajt brulée aszalt paradicsommal.

Nézd meg a honlapot!

Két szerecsen Bisztró és Kávéház

Biztosra megyünk, hiszen a Két szerecsen már abszolút klasszikusnak tekinthető a maga műfajában. Franciás bisztró hangulat, és a savoir vivre, az élni tudás könnyed hangulata lengi be ezt a ravasz dizájnú, kellemes helyet, ahol a visszajáró vendégek száma tippjeink szerint igen magas. Általában zsúfolt, de jól áll neki, és akkor is intim kettesben lehetünk a partnerünkkel, ha éppen tömve van a hely. Ha biztos hatást akarunk elérni a hölgynél, akkor ide hozzuk, egyszerűen van ebben a helyben valami, ami nagyon bejön a csajoknak. Ha asztalt foglalunk, akkor szerencsés valamelyik kirakati asztalt kérni, hátrébb már nem annyira látványos a díszlet, elől viszont olyan, mintha valami kortárs pesti színdarab közepén ülnénk. A konyha nemzetközi – akad itt thai, olasz, tapas, klasszik magyaros, erősek halban, ráadásul komplett reggeli fronton is rendben vannak. Kulináris élményként jó, az apró és ritkán előforduló nüanszokon ebben a közegben könnyedén átlendültünk. Szezonális heti ajánlataikért érdemes csekkolni a Facebook oldalukat – komoly energiát fektetnek bele, tanítanivaló – de vannak, akik a tintahalat sosem tudják itt kihagyni.

Nézd meg a honlapot!

Ha kíváncsi vagy az ország legjobb indiai éttermeire, vagy inkább otthon főznél valamit a kiválasztott hölgynek, akkor a Player a te oldalad! 

Hangsúlyozzuk, hogy nem egy sokadik „legjobb éttermek listáját” készültünk összeállítani, sőt, nem csak és kizárólag a kulináris teljesítményre helyezzük a hangsúlyt, sokkal inkább a teljes éttermi élményt tekintjük kiindulópontnak. Folytatása következik.

*A jóképűséggel kapcsolatban persze csak túloztunk.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés