A csokoládé kategória nyertese pedig a sós karamellás körte lett.

A Magyar Cukrász Ipartestület 2023-ban is megrendezte az idén 25 éves Év Fagylaltja versenyt. A verseny célja „a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt”.

Az ipartestület idén „mentes” kategóriát, valamint a csokoládé világnapja alkalmából külön „csokoládé” kategóriát is indított, és az alapanyaggyártók, forgalmazók versenyére is sor került, valamint különdíjakat is kiosztottak. Emellett a bemutatókon olyan különlegességeket is megismerhettek a látogatók, mint a „túrós csusza fagylalt szalonnával”, vagy a „sajtos-tejfölös lángos fagylalt”.

Az eredmények:

„A” kategória (cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye)

  • Ezüstérem: Kávés csokoládé mogyoró (Wilheim Dávid – Da Crema Fagyizó, Nagykanizsa)
  • Bronzérem: Bana-nut (Vadócz Jenő – Promenád Kávéház, Balatongyörök)

 

Mentes kategória (cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye)

  • Aranyérem: Mandulakert (Kovács Roland – Krém Cukrászda, Székesfehérvár)
  • Ezüstérem: Fekete noha (Wilheim Dávid – Da Crema Fagyizó, Nagykanizsa)
  • Bronzérem: Szilvafácska (Vadócz Jenő – Promenád Kávéház, Balatongyörök)

 

„Csokoládé” kategória:

  • Aranyérem: Sós karamellás körte (Végh József - Krém Cukrászda, Székesfehérvár)
  • Ezüstérem: Fekete bárány (Tóth Erika – Black Sheep Kávézó és Konyha, Debrecen)
  • Bronzérem: Flamand Csokoládé (Ipacs Balázs – FrieslandCampina Hungária Zrt, Budapest)

 

„C” kategória (alapanyaggyártók, forgalmazók versenye)

  • Aranyérem: Gundelek kedvence (Takács Norbert – m-Gel Hungary Kft., Budapest)
  • Ezüstérem: Joghurtos mangó lassi lime-mal és kardamommal (Rétfalvi Attila – Master Martini Hungary Kft., Budapest)
  • Bronzérem: Kolumbiai kávé piemontei tejmogyoróval (Rétfalvi Attila – Master Martini Hungary Kft., Budapest)

 

„C/M-Mentes” kategória (alapanyaggyártók, forgalmazók versenye)

  • Aranyérem: Pomázi V.I.P. Ananászeper (Takács Norbert – m-Gel Hungary Kft., Budapest)
  • Ezüstérem: Mentes mangó citromfűvel (Cseri Róbert – KEN Carpathia Kft., Budapest)
  • Bronzérem: Gyümölcsleves zabkásagombóccal (Andok Tamás – Nectar Kft., Budaörs)

 

Különdíjak

  • Közönségdíj: Mentás uborka (Pálfi Attila – Vitorlás Fagyizó, Balatonmáriafürdő)
  • Szakmai szervezetek különdíja: Rákóczi túrós rozmaringos sült barackkal (Konczné Koncz Andrea – Sissi Kézműves Fagylaltozó, Gödöllő)
  • Komárom város különdíja: Mangó sorbet céklahabos meringa variegátóval (Benkő Péter – IREKS-STAMAG Kft., Komárom)
  • Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Különdíja: Yuzu-lime-kefír (Martin Braun Kft. Budapest)
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen borospoharak léteznek, és melyikből mit igyunk? Mutatjuk, hogy miért nem mindegy!

Helly Hansen ismét a legjobbakkal állt össze a maximális teljesítményért

Vanessa választhat, hogy dalt vagy forgatókönyvet írjunk neki

További cikkeink a témában
Hajítsd messzire a sablonokat, rendezd be úgy a lakásod, amire mindenki emlékezni fog!
Hirdetés