Kevés embert ismerünk, aki nem szereti az IKEA-t. Vagy legalább a svéd húsgolyót, az arcátlanul olcsó hot-dogot és a Daim tortát. Igazából az a legzseniálisabb a svéd áruházban, hogy nem csak egy bútort és egy - általában - tök jól érthető összeszerelési útmutatót ad, hanem ezzel együtt sikerélményt, az "én csináltam" örömét is. Most a saját termékeikre felhúzva, oltári menő módon reformáltak meg unalmas recepteket, amikből még az is képes főzni, aki eddig csak egy pár virsliig jutott.

A svéd bútor-óriás Kanadában összeállt a torontói Leo Burnett marketing ügynökséggel, és megcsinálták a Cook This Page-et, ami tulajdonképpen egy illusztrált recept-táblázat.

Az ehető tintával rajzolt lapokra minden szükséges összetevőt rátettek, ráadásul a megfelelő mennyiségeket is képesek voltak egy sima rajzzal ábrázolni. Így, ha minden alapanyagot gondosan a papírra rajzolt helyre teszel, nincs más dolgod, mint feltekerni a papírt és betenni az egészet, úgy ahogy van a sütőbe. Pár perc, és a családod aljas mód meg fog gyanusítani, hogy megint finomat rendeltél...

A koncepció annyira ütős lett, hogy még egy saját, illusztrált szakácskönyv sem kizárt - de egyelőre csak ez a néhány recept érhető el.

Van például ravioli svéd húsgombókkal, igazi skandináv-olasz klasszikus:

Eggyel profibbaknak jöhet a lazac, citrommal és gyógynövényekkel:

Az igazi ínyencek pedig egy klassz garnélát is összedobhatnak:

Mi legszívesebben rohannánk kipróbálni - miután betoltunk minimum egy kis adag húsgolyót az étteremben -, kár, hogy még csak Kanadának jutott a jóból...

(via IKEA)

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon