Nemzetközi ízeken című rovatunkban ezentúl a legjobb nemzetközi konyhákat vivő éttermekről olvashattok majd! Elsőként az ország legjobb indiai éttermeit gyűjtöttük össze. Következzen három olyan hely, amely közelebb hozza hozzánk az ázsiai ország és fantasztikus ízeit!

Shalimar Indiai Étterem

Többször választották meg Budapest legjobb indiai éttermének, méghozzá teljes joggal. A Shalimar indiai étterem a mogul konyha jellegzetességeit kínálja, a mogul időket idéző virágmintás díszablakokkal és faragott paravánokkal berendezett környezetben. A vendégek is találkozhatnak az étterem büszkeségével, a tandúri kemencével, amelyet mindig szőrtelenített karú szakemberek kezelnek. A konyhán indiaiak dolgoznak, az étterem legnevezetesebb, arculatot meghatározó fogásai közé a murg makhani és a murg tikka tartoznak. Bárki, aki gerjed az ázsiai ország konyhájára – mi nagyon – annak kötelező hely. Az ételek annyira hitelesek, hogy egy indiai túráról hazatérve sem okoznak csalódást, bár nem mindig szeretjük az olyan étlapokat, ami minden egyes indiai régiós konyhát felölel, mert az mindig gyanús. A neten nem találtunk itallapot, de amikor mi ott jártunk, akkor Kingfisher sört lehetett kapni. A kiszolgálásra egyszer sem volt panaszunk, a hangulat családias, van valami patinás hangulat a Dob utcai tömb alagsori szintjén elhelyezkedő étteremben. Nagyobb társaságoknak inkább ajánljuk – így inkább nyílik lehetőség egy autentikus össznépi csipegetős stílusú étkezésre -, randira vannak jobb tippjeink. Bajszosoknak jelenleg 30 %-os kedvezmény jár!

Honlap.

Salaam Bombay

„Éttermünkben egyaránt megtalálhatóak Észak-, és Dél-India specialitásai."Tandoori" indiai agyagkemencében grillezett étel különlegességek, szószos ételek"curry" minden mennyiségben, valamint vegetáriánus ételek nagy választéka!” – így szól a Salaam Bombay önreklámja, de ez tulajdonképpen bármelyik indiai étteremre igaz lehet, szóval ennél lehetne ötletesebben is hirdetni a „portékát”. Az étterem egy indiai házaspár tulajdonában van, és bár a honlapjuk közel áll a katasztrofálishoz, az étterem szerencsére működik. A Lánchíd pesti hídfőjéhez közeli intézmény egyáltalán nem a szokásos bahiás indiai feelinget erőlteti: letisztult, szinte minimalista formák jellemzik, amolyan skandinávba oltott indiai stílus ez, sok fával, üveggel, csillogással és ügyesen elrendezett világítással. A konyha teljesen rendben van – különösen a serpenyős ételekben erősek – annak ellenére, hogy az ízek picit európai ízlésre vannak hangolva. Sörben Cobra és Kingfisher rendelhető. Randira kiválóan alkalmas, ebben az esetben érdemes az utcafrontra néző kirakatba foglalni az asztalt.

Honlap.

Maharaja Indiai Étterem

Sok turista nem jár errefelé, hiszen a Bécsi út eleje bizony nem tartozik a külföldiek által frekventált pontok közé. Nincs is nagyon mit keresni errefelé, hacsak nem a Maharadzsa Étterembe jövünk, ami egy apró utcafronttal rendelkező, szerény kis étterem. Ami a külalakját illeti, ez az ingatlan nem étteremnek készült, ez bizonyos, de pont ez benne a szimpatikus is. Belépve egy 3-4 asztalnak helyet adó kis helyiségben találjuk magunkat, és bár van egy nagyobb terem is, egyszer sem volt kedvünk oda beülni. Többször volt szerencsénk megfordulni itt, és a dal makhanit egyszer sem hagytuk ki, de a chicken tikkára sem volt soha panasz. Ha lájkoljuk Facebook oldalukat, láthatjuk, hogy többek, mint szimpla étterem: a vezetők az indiai kultúra népszerűsítésére is komoly hangsúlyt fektetnek. A Maharaja étterem több mint 18 éve működik Budapesten, szóval valamit tudhatnak. Mindhárom intézmény erősen ajánlott!

Honlap.

Ha más típusú éttermek érdekelnek, akkor ajánljuk nektek Falni Budapest rovatunkat!

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában