Ma már nem létezhet nyár egy jó napellenző nélkül, mi pedig nemcsak mutatunk neked ilyeneket, de tippeket is adunk, amire figyelned kell vásárlás, telepítés előtt.

Egyre forróbbak a nyarak, és egyre több a nyárias napsütés tavasszal is, ezért minden terasz, előkert vagy bármilyen szabadtéri, kiülős rész elképzelhetetlen napellenző nélkül. Napellenzőből azonban sokféle van, és persze az anyagok, pontos méretek is fontosak, és még ezen túl is léteznek szempontok, amiket nem hagyhatsz figyelmen kívül.

Most elmondjuk röviden, mire érdemes figyelned, és mutatunk néhány klassz megoldást is.
  • Először is legyél tisztában a pontos méretekkel, milyen széles és hosszú, vagy milyen alakú és mekkora napellenzőre van szükséged egy adott helyen. Mérj kétszer, ez alapszabály.
  • Tudd, hogy hová helyezed el: megfelelően pozícionálható egy adott helyen, nincs más tereptárgy, ami útban lehet neki? Ha sorrendben igen, illetve nem a válasz, akkor folytasd.
  • Fontos, hogy a napellenző feltekert állapotban minél jobban védve legyen, ezért a legjobb választás a tokozott napellenző, ami a vásznat és a mechanikát is védi az időjárás viszontagságaitól.
  • Választhatsz kézzel tekerős és motoros változatot is, az utóbbinál azonban figyelj, hogy legyen a közelben konnektor.
  • Szélérzékelős motorral nyugisabb az élet, mert ha épp nem vagy a teraszon, és vihar(os szél) tör ki, akkor a napellenző automatikusan becsukódik.
  • Végül egy tipp: ha a teljes teraszt árnyékolnád, a napellenződnek a terasz mélységénél fél méterrel hosszabbnak kell lennie.
  • Albérlőként vagy társas házban pedig kérj hozzájárulást a főbérlőtől, illetve a többi lakótól beszerelés előtt.

És akkor – ahogy ígértük – jöjjön néhány konkrét tipp is a BAUHAUS kínálatából!

Balkonlegyező

Egyszerű megoldás, ami tökéletesen véd az enyhe széltől és még a kíváncsiskodóktól is. Gyorsan és egyszerűen felszerelheted, és úgy is hagyhatod maximum 4-es szélerősségig (ami durván 20-29 km/órás mérsékelt szelet jelent) a könnyű poliészterszövetet PU-bevonattal látták el és impregnálták, és kétféle színben is megvásárolhatod. A mérete 140x140 centi.

Balkonlegyezőt és egyéb kültéri termékeket itt találsz

Balkon-belátásvédő

Ugyanúgy véd a naptól és a bámészkodóktól, de más kivitel: egy kiváló minőségű alumíniumvázat szerelsz fel, majd egy karbantartást nem igénylő kurblival eresztheted le, húzhatod fel a napellenzőt. Nyilván megkapsz hozzá minden eszközt, a víz- és szennyeződéslepergető anyagot három különböző színben is kínálják, továbbá a 140x250 centis napellenzőhöz a szél elleni stabilizálást segítő kiegészítők is járnak.

Rögzíthető napellenző

Sokunk fejében ez a kép él A Napellenzőről, tehát egyfajta klasszikus, ami a mediterrán életérzést is magában hordozza. Gyorsan, egyszerűen, fúrás nélkül telepítheted, 2 és 3 méter között állíthatod a magasságát, és könnyen kezelheted a karbantartásmentes kurblis  hajtással.

Fali karos napellenzőkkel kapcsolatban minden egy helyen itt

Többféle szélességben és szövettel kapható – van 250x130, illetve 300x130 centis –, többféle szín is választható a PU-bevonattal ellátott, impregnált poliészterszövet.

Létezik aztán többféle egyedi megoldás is, ha például szétnézel itt, képtelenség, hogy ne találd meg a magad számára tökéletes napellenzőt. Választhatsz például LED-es változatot, de akár egy kis kerti szobát is létrehozhatsz, és még az eszközök működéséhez és karbantartásához is kapsz segítséget.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a BAUHAUS.

Ez is érdekelhet:

Így gondozd a kertedet, ha igazán jót akarsz neki

Ha van egy klassz kerted, az még csak egy jó kezdet: a gyepet ápolni is kell, méghozzá nemcsak fűnyírással, hanem gyepszellőztetéssel és időnként gyeplazítással. Ijesztően hangzik, de mutatunk néhány egyszerű, praktikus eszközt, ami megoldja mindezt.

A hordozható áramfejlesztő az ezermester igazi szárnysegédje

Az áramfejlesztő és az elektromos szerszám mondhatni kéz a kézben jár. Ennek az az egyszerű oka, hogy megannyi olyan hétköznapi helyzetbe belefuthatunk, amikor kapóra jöhet egy hordozható áramgenerátor.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Vele ünnepeljük meg a Föld napját

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés