Dupla izgalom az állatos hírek kedvelőinek.

Egy bébifóka szökött be egy új-zélandi tengerbiológus tengerparttól 150 méterre álló otthonába. A kis fóka két órát töltött a Mount Maunganuiban álló házban, alaposan megijesztette a család macskáját, és az előszobából a vendégszobába is bejutott, kárt azonban nem okozott.

A tengerbiológus Phil Ross szerint a kis fóka már valószínűleg egy órája a házban lehetett, amikor felfedezték. A felesége reggel 6-kor ment el edzeni, és hallott is valami furcsa zajt a kocsi mellől, de azt hitte, egy kutya. Ross úgy véli, a fóka a ház macskáját, Cocót követve juthatott be a macskaajtón, miközben a gyerekek az emeleten aludtak. A különleges látogatót felesége fedezte fel, amikor egy órával később hazaért. Ross sajnos éppen nem volt otthon, amit nagyon bán:

„Az a vicc, hogy ez tényleg az egyetlen családi vészhelyzet, amelyben jól jön egy tengerbiológus a házban. Elszalasztottam, pedig most brillírozhattam volna.”

A kis fóka – akinek a család az Oscar becenevet adta – betévedt a vendégszobába és elidőzött a kanapén is, mielőtt kitessékelték volna a házból. Coco viszont annyira megijedt, hogy a szomszédban keresett menedéket, és hazatérve is berzenkedett a fölszinttől, ahol a fóka megfordult.

A bébifókát egy kihívott vadőr fogta be, és visszavitték a tengerbe. Az új-zélandi fókapopuláció, amely korábban a kihalás szélére került, ma már korábbi élőhelyeinek nagy részén ismét megtalálható. A kedvesnek látszó fókák ugyanakkor gyorsan mozognak, komoly sérüléseket tudnak okozni, ha fenyegetve érzik magukat, és fertőző betegségeket is terjeszthetnek.

(Forrás: The Guardian, MTI. A nyitókép illusztráció.)

Még egy állat biztosan bűnözött mostanában:

Betépett medvét videóztak le Törökországban

Végül egy állatorvos segített rajta, aztán szabadon engedték.

És ezt olvastad már?
A Marsra készített órát az Omega és az Európai Űrügynökség