Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Na, hát velünk valami hasonló történt. Bednárik Nikivel már korábban is találkoztunk a Boutiq' Barban, de most először állt a pult mögött. A Bacardi Legacy hatos döntőjébe is úgy jutott be harmadikként, hogy még alig-alig volt gyakorlata, de a lényeg itt nem is ez, mert nagyon elkapta az ízeket a La Musa névre keresztelt banános daiquirijével.

Csak azért, hogy a totál laikusok is képbe legyenek: a daiquiri egy alapkoktél - ami persze semmit nem von le Niki érdemeiből -, klasszikusan rumból, limeból, és cukorból készítik. Ehhez jött fűszernek a banán, amit egy jó ideje mellőznek a koktélkészítésben. Niki szerit igazából sokáig nehéz volt hozzájutni olyan banánesszenciához, amitől az ital nem lesz mű, de most már ez sem állja meg a helyét: a Sosa banánaromája, amiből a koktélba szigorúan 1 nagy fújásnyi kerül, tökéletesen visszaadja az igazi banánízt.

De vissza egy kicsit Nikihez, aki alig több, mint egy éve kezdte tanulni a szakmát. Előtte egy kávézóban dolgozott, de rájött, hogy inkább későnfekvő, mint koránkelő típus. Az egyik barátja nyitotta fel a szemét, hogy egy bárban lenne igazán jó helyen, aztán el is kezdett járni Nagy Zoltán (a Boutiq' egyik tulajdonosa és alapítója) tanfolyamára. Beugrós lett, néha csak mosogatott, aztán már a szirupok készítésébe is belekóstolt, háromhavonta meg vizsgázott mindazokból, amiket tanult. Nem ő az első, akit a Boutiq' nevel ki - Csigó Krisztián is valahogy így kezdte, és azóta már az egyik legrangosabb versenyen, a Nikka Perfect Serve londoni döntőjében is dobogóra állt. Sőt, a Bacardy Legacy jövő keddi (február 23-i) döntőjében sem egyetlen lány versenyzőként lesz ott Niki.

A Gerbeaud-ban rendezett első magyarországi döntőn a versenyzőknek a koktélkészítés csak rutinmunka lesz - két koktélt kell elkészíteniük két perc alatt. A nagyobb falat a húsz perces prezentáció, amiben el kell mesélniük, hogy milyen marketing eszközökkel népszerűsítették az italukat az elmúlt három hónapban. Azt nem tudjuk, hogy a többi versenyző mivel rukkol elő, de Niki elég erősnek tűnik ebben a részben is: először Zsidróék egyik bulijában készítette el, aztán vendég bártendereknek hála a La Musa, ha csak néhány napig is, de Milánó, Boston, Tokió és Amszterdam egy-egy bárjában is felkerült az itallapra és Niki is volt Londonban vendégeskedni és népszerűsíteni az italt.

Hogy mekkora sikerrel, az kedden kiderül, és az első helyezett meg sem áll a San Franciscó-i nemzetközi döntőig.

Talán az izgalmat. Talán azt, hogy a friss és citrusos daiquirit bitang jól egészíti ki a banán édessége. Amiről pedig eddig még szó sem esett, az a darjeeling és kamilla bitter, ami a végén olyan elegáns keserűséggel rántja egybe az italt és hoz ki még több aromát, hogy libabőrösek lettünk tőle.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.