Egy régi nagypolgári lakás átalakításából született meg az Estorio showroom az Operaház mellett.

A világ egyik vezető konyhatechnológiai óriása, az olasz Valcucine budapesti konyhát is beválasztott a tavalyi év legjobb projektjei közé. Az Andrássy út közelében, az Operaház mellett található Estorio showroom egy régi nagypolgári lakás átalakításából született, Radnóczy Eszter belsőépítész tervei nyomán.

A showroom különleges színben és tükröződésekkel játszó, érintés nélküli kézmozdulattal nyitható és zárható konyhája az olasz gyártót is elkápráztatta.

A Domus Anthology című kiadvány a legkülönlegesebb „dizájnfilozófiákat” gyűjti össze, amelyeknél a tervezők a legjobban tudták alkalmazni a Valcucine értékeit, sajátosságait és tervezési rugalmasságát, miközben hűek maradtak a hely szelleméhez, és az ügyfél igényeit is teljesítették.

Az Estorióról azt írták:

Lenyűgöző budapesti lakás az Operaházra néző ablakokkal, nagyívű környezete a színház meghitt és előkelő hangulatát tükrözi: lágy fények, friss színek, elegáns vonalak, fémes anyagok és tükrök, minden csúcsminőségű, kompromisszumok nélkül. Számos belsőépítészeti megoldásnak köszönhetően a magyar építészet különböző felvillanásai tükröződnek a bútorokon és a bemutatóteremben a nap bármely szakában.

A konyhában kulcsszereplő az intelligens, szabadalmaztatott V-Motion rendszer, amely egy egyszerű kézmozdulattal aktiválja a különböző funkciókat. Érintés nélkül, egy mozdulattal nyílik fel az ajtó, és megjelenik a teljes munkaterület: minden készen áll a lehető leghatékonyabb és legpraktikusabb használatra. A végén az ajtó az alsó szekrényekkel egy szintben záródik, elrejtve mindent, ami egy átlagos konyhában látható lenne.

A közelmúltban nyitott Estorio lakás showroom az Operaház szépségére reflektál nagyvonalú eleganciájával és kifinomult részleteivel, egyben jó példa arra, hogy milyen lehetőségek rejlenek a pesti belváros nagypolgári lakásaiban. A budapesti konyha nagy felülete tükrözi a térben lévő színeket, azok a napszakkal és időjárással együtt izgalmasan változó tárgyként vannak jelen a térben.

A Valcucine a világ egyik legnagyobb konyhatechnológiai márkája és számukra rendkívül fontos, hogy a megkapó design mellett a legújabb technológiai innováció is a konyha sajátja legyen. Az átfogó tervezési rendszernek köszönhetően a különböző kollekciók és külsők,  könnyedén kombinálhatók egyazon projekten belül.

A kiadvány elérhető online formában a Valcucine oldalán, nyomtatott kiadványként pedig hamarosan a világ számos pontján, de akár a teljes katalógust is letöltheted itt.

(Fotók: Juhász Norbert az Estorio részére)

Ez is érdekelhet:

Gigantikus szellemkonyhát terveztek Londonban

Képzelj el egy óriási épülettömböt, amelynek a földszintjén csupa kávézó/étterem/pékség van, fölötte pedig 260 konyha több mint húszezer négyzetméteren!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Tele van a tököd a munkahelyeddel? Mielőtt kilépsz, ezt azért gondold végig

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés