Egy rövid összeállítás erejéig megfeledkezünk kedvenc aranyigazságunkról, mely szerint a jövő bora a sör, és megmutatjuk, melyek a kedvenc helyeink, ahol szeretjük vörösökkel meg fehérekkel múlatni az időt.

DiVino

A hazai fiatal borászgeneráció, azaz a juniborászok nem hivatalos főhadiszállása a DiVino, amelynek két egysége is található a fővárosban: egy a Bazilikánál, egy pedig a Gozsdu udvarban. Vibráló energia, nulla feszülés, és olyan borkultúra, ami megtűr maga mellett egy dj pultot. A DiVino a Junibor Egyesület zászlaja alatt tömörülő harminc borász, illetve családtagjaik termékeit árusítja, azaz itt csak hazai borok mennek. A borbárban több mint 120 tétel érhető el, az aktuális borász a fogadóóráin pedig személyesen kóstoltatja újdonságait. Boros témában ez a hely a kúlság csúcsa.

Doblo

A bulinegyed közepén, egy süppedős sezlonyon a harmincas évek polgári miliőjében lehet borokat kortyolgatni a Doblóban. Dj helyett/mellett itt alkalmanként élőzene nyomul a Doblo Stage-en dzsesszel és gipsy swinggel. Hazai tételek dominálnak: finomságok Lelovitstól Kvassayn át a Royal Tokaji boraiig.

Innio

Hangulatban hasonlít a DiVinóhoz, az Innio is a fiatal borszerető és borértő közönséget célozza meg. Atomjó dizájn, ütős szortiment, benne nemzetközi tételekkel, pezsgők, szőlő alapú pálinkák, szóval magas élet pohárral a kézben vagy mámorszag, ahogy az honlapjukon olvasható. Éheseknek szofisztikált bárkaja osztrigával, sajtokkal, salátákkal.

Zona

Az utolsó két ajánlatunk mindegyike olyan hely, ahol a főszerep tulajdonképpen a gasztronómiáé, de olyan erős borkínálatuk van, hogy akár borozgatni is tökéletesek. Ezek egyike a Zona, amelynek szomszédságában pont található egy Bortársaság-sejt, szóval az állandóan pörgő kínálat adott. Nemzetközi választék erős magyar hangsúllyal, profi szerviz, és remek kilátás a Lánchídra. A budai oldalról – ezt emeljük ki, mert eddig minden versenyzőnk Pestet erősítette. Ha maradnánk a főváros ezen felén, akkor érdemes becélozni a Lövőház utcai Szalonspiccet is.

Borkonyha

Ahogy neve is mutatja, itt a borok és a gasztronómia kéz a kézben járnak, méghozzá igen magas szinten. Ahogy arról a napokban a Playeren is lehetett olvasni, a Sárközi Ákos séf vezette intézmény március közepén Michelin-csillagot kapott, ami kulináris szinten kábé egy lottóötössel ér fel, nem lesz könnyű a következő időszakban asztalt kapni náluk. A borválaszték gondosan válogatott, csak hazai tételekből áll. Aki a Bazilika környékére téved, annak nem lesz könnyű választani, ugyanis ahogy a Divino és az Innio, úgy a Borkonyha is ott található, egészen pontosan a Sas utcában.

Jön az első hazai boros franchise

A listánk elején szereplő DiVino éppen lánccá bővülés előtt áll, több hazai és határon túli városban is készülnek egységek nyitására.

Erről is olvashatsz bővebben a Forbes márciusi számában, amelyben a két alapító, Bánki Sándor és Duska Sándor beszélnek a cég megalapításáról, Michelin-csillagról és a közeljövő franchise terveiről.

(x)

(Fotók: hivatalos Facebook-oldalak)

Player Adventi Kalendárium Player Adventi Kalendárium
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így lehetsz te is részvényes az MBH Bankban!

Basszust a népnek! – Ezek a magyar partyhangszórók rendesen átrendezhetik a piacot

Nem csak azért fogadnánk el Irene meghívását, mert Madridban él

A Player kérdése: Elkezdted beszerezni a karácsonyi ajándékokat?
37% Naná, idén nem bízok semmit a véletlenre!
25% Fejben már igen, gyakorlatban még nem.
39% Van még idő, majd decemberben!
Advertisement
Hirdetés