A környék szuper, a ház mérete rendben, csak maga a ház borzalmas - innen indult a család, ami a költözés helyett inkább radikálisan átalakította az otthonát.

Drasztikusan átalakította a Kent családi rezidenciáját az EL Studio és a PLLC, lényegében csak az eredeti épület kontúrjaira lehet ráismerni. A család a környékről, Washington egyik kerületéből nem akart mozdulni, hiszen régóta ott éltek és erős szociális kapcsolataik alakultak ki ott – a gyerek iskolája például mindössze egyutcányi sétára van. A környék buja zöld (magyar ingatlanhirdetési zsargonban: ősfás), a háznak medencéje is van.

Eredetileg egy szerény Craftsman bungaló állt itt, amit azonban több körben elég otrombán és túl nagy léptékben bővítettek, így elvesztette az eredeti vonzerejét. Az ide költöző fiatal, energikus öttagú családnak, meg a kutyájuknak – akik szeretnek egymással és a barátaikkal időzni – tökéletesen megfelelt a környék, a ház mérete, de maga a ház csapnivaló volt.

Kicsi, zárt szobák, egymástól teljesen elszigetelve. A bezártság érzését csak fokozták a rosszul tervezett belső terek, így szükség is volt az innovatív tervezésre szakosodott, kihívást kereső, gyakorlatias El Studio tervezőire.

A felújítási program szerkesztési és finomhangolási gyakorlat volt. Először is felszámolták a szerkezetet túlterhelő tetőtéri verandát és front ablakot, helyette egy nyitottabb, derűsebb utcafronti homlokzatot alakítottak ki. Aztán kialakítottak egy tágas, nyitott konyhát és étkezőt az eredeti, sötét és túl mély hátsó veranda beépítésével. Harmadszor szélesebbre vették a nyitást a kert felé, hogy a tornácról a medencéig komótosabban lépcsőzzön le a tér.

Az eredmény egy családi és baráti összejövetelekre alkalmas ház lett, nyitott, tágas, hangulatos terekkel, ahol mindenki megtalálja a maga számára megfelelő helyet.

(Forrás: Amazing Architecture, fotók: HDP Photography)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Tengerimalacot ne tarts, tengerimalacokat pedig így
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő