Húsipari hulladékból készített konnektort, villanykapcsolót és USB-csatlakozót egy hallgató, ezzel is tenne a pazarlás ellen.

Újrahasznosítaná a húsiparban keletkező szarvasmarhacsont-hulladékot Souhaïb Ghanmi, a svájci ÉCAL dizájniskola végzős hallgatója. Sőt, részben már újra is hasznosította: porrá őrölte, és konnektorokat, villanykapcsolókat, meg USB-portokat készített belőlük.

Az Elos kollekció bizonyos részei emberi csontokat idéznek meg, például a combcsont íveit vagy egy csípőcsontot, másfelől ugyanúgy hasonlítanak a hagyományos műanyag társaikra.

Miután a csont természetes elektromos és hőszigetelő, a vágóhidakon pedig rengeteg hulladék keletkezik állati csontokból, Ghanmi két legyet ütött egy csapásra az újrahasznosítással, aminek azért voltak történelmi hagyományai, elég a csontokból faragott szerszámokra gondolni.

Ghanmi a műanyagfüggőségünk csökkentését reméli a projektjétől, miközben a világ vágóhídjain évente keletkező több mint 130 milliárd kiló csonthulladékon is segíthet.

Ghanmi szerint egykor a csont volt a kor műanyagja, ma viszont a műanyag az egyik legnagyobb ökológiai probléma, míg a csontnak manapság nincs kereskedelmi értéke, ezért „kézenfekvő számomra, hogy visszatérjek ehhez a primitív anyaghoz, hogy a mindennapi életünkben alkalmazzuk”.

(Forrás: Designboom)

Ez is érdekelhet:

Tudtad, hogy még a laptopoddal is csökkentheted a karbonlábnyomodat?

Mondjuk is, hogy tudod a legtöbbet kihozni a laptopodból, hogy közben még a karbonlábnyomodat csökkentsd.

És ezt olvastad már?
A lány, akit Kristály Gyöngynek hívnak
További cikkeink a témában