Hogy ki fogott a hiánypótló cucc gyártásába? Hát, az a cég, aki egyszer már a robotporszívóival is tarolt.

A Franklin Robotics Roombája berobbant a lusta háziasszonyok piacára: 15 millió darabot szórtak el belőle rövid idő alatt. Ki gondolná, hogy ennyien utálnak porszívózni...

Most a cégnél úgy döntöttek, hogy a benti után a kinti legutálatosabb melót is megoldják nekünk, és elkészítik a Tertill névre keresztelt, napelemes gyomlálórobotot. Egyelőre közösségi finanszírozási fázisban van a cucc, ami nyilvánvalóan a hírverésének is jót tesz.

Még három hét van hátra, a pénz háromnegyede viszont már összejött, szóval jó eséllyel hamarosan nem lesz több köröm alá fúródott fű- vagy sárdarab több millió kertésznél, háziasszonynál és férfitársunknál, akire mindig ráhagyják a fűnyírást - szigorúan gazolással egybekötve.

A gyomláló robot működése egyébként pofon egyszerű: feltölti magát napfénnyel, aztán körbenéz a kertben, és ha az érzékelői gyomokat észlelnek, kíméletlenül levágja.

A robot annyira menő, hogy a telefonunkhoz is csatlakoztathatjuk, és ha unatkozunk, bármikor elbeszélgethetünk vele egy fél órát USB-n keresztül is tölthető. Jelenleg 225 dollárért (kb 62 ezer forintért) lehet hozzájutni - de a rossz hír, hogy jövő márciusig marad a kézimunka. Mármint a kertben.

A másik rossz hír pedig, hogy tudjuk: gyomnak a lenyisszantás szart se ér, csak ha gyökerestül húzzuk ki. Szóval, jobb, ha tovább folytatod szorgosan, saját kézzel, de idő hiányában néha ez a kütyü is megteszi...

(via Kickstarter)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Nagyon dögös ez a Dodge Hellcat, és ott van még mellette Ivett is

Ideje lenne elkezdenünk jógázni. Rositával

További cikkeink a témában