Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha a neten szeretnél összeszedni magadnak valakit, akkor éppen most jött el a te időd. Január hetedike ugyanis az a nap, amikor a legtöbben adják online társkeresésre a fejüket, ilyenkor pörög csúcsra a Tinder és a hasonló appok.

Valamilyen oknál fogva tehát éppen január első vasárnapján érzik úgy az emberek, hogy partner után kellene nézni a modern technika segítségével, és ilyenkor húzogatják jobbra egymás profilképét, mintha nem lenne holnap. Amerikában már egy becenevet is adtak ennek a napnak, január első vasárnapja az úgynevezett "Dating Sunday".

A Match.com például 42 százalékkal több regisztrációt vár ezen a napon, mint az év többi napján, mivel tavaly ilyenkor 2.75 millió üzenetet cseréltek a felhasználóik. Az oldal üzemeltetői úgy kalkulálnak, hogy este 8 óra 55 perckor lesz a legnagyobb forgalmuk, ilyenkor ér csúcsra a társkeresési őrület.

Az ABC News híradása szerint több mint 44 millió Tinder match született tavaly ilyenkor, ami valóban kimagasló adat, hiszen más napokon átlagban 26 milliót regisztrálnak. Tényleg van valami különleges tehát ebben a napban. A Match.com üzemeltetőinek elmondása szerint a nagyüzem december 26. és február 14. között tart, és éppen ezekben a napokban ér a csúcsra. Ennek a hátterében az állhat, hogy karácsony környékén a család nyomást gyakorol a szinglikre, hogy mikor találnak már párt maguknak, aztán pedig az újévi fogadalmak között is gyakran szerepel az új szerelem megtalálása, és akkor még nem is beszéltünk a Valentin napról, amit nem sokan akarnak egyedül tölteni.

És hogy miért esik ez a különleges nap éppen vasárnapra? A randioldalak mindig vasárnap generálják a legnagyobb forgalmat, hiszen a szinglik péntek és szombat esténként általában buliznak vagy ismerkedni próbálnak, vasárnap estére pedig enyhül a másnaposság és van egy kis idejük a neten szerelmet keresgélni. Az év első vasárnapja pedig ezen belül is egy különleges vasárnap. A "Dating Sunday".

Ha szeretnéd te is kihasználni ezt az alkalmat, íme néhány tipp:

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.