Sir David 94 évesen felment az Instára, hogy segítsen megmenteni a világot.

Sir David Attenborough először jelentkezett ezen a platformon, de úgy érezte, rengeteg embert tud elérni ezzel a számára innovatív lépéssel, és ez segít terjeszteni az üzenetét: baj van.

A világ leghíresebb dokumentumfilmes-műsorvezető természettudósa először csak figyelmeztetett, de később megoldásokkal is jelentkezni fog:

„David Attenborough vagyok, az elmúlt 60 évben találkozhattak velem a rádióban és a televízióban, de ez az első szereplésem az Instagramon. Azért vagyok itt, és azért tanulom most meg a kommunikációnak ezt a számomra új formáját, mert mind tudjuk, hogy a világ nagy bajban van. Kontinensek lángolnak, gleccserek olvadnak, korallzátonyok haldokolnak, halak tűnnek el az óceánokból, a listát pedig sokáig lehetne folytatni. De tudjuk, hogy mit lehetne tenni, ezért is próbálom most ki a kommunikációnak ezt a számomra új formáját. A következő hetekben több videót is felveszek, ezekben pedig elmagyarázom, mik a problémák, és hogyan kezelhetjük őket. Csatlakozzanak hozzám, vagy ahogy régen a rádióban mondtuk mindig: maradjanak velünk!”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

David Attenborough has spent a lifetime travelling, exploring the wild places of our planet and documenting the living world in all its variety and wonder. He’s also witnessed the damaged caused. Saving our planet is now a communications challenge. We know what to do, we just need the will. That’s why we want to share this message on Instagram. Because there is hope and together, we can inspire change. Social media isn’t David’s usual habitat so while he’s recorded messages solely for Instagram, like the one in this post, we're helping to run this account. In case you’re wondering, ‘we’ are Jonnie and Colin and we worked with David on A Life On Our Planet. So, as well as sharing the messages he’s recorded especially for this account we’ll also post some exclusive clips and behind the scenes content. Stay tuned.

A Life On Our Planet (@davidattenborough) által megosztott bejegyzés,

Nyolc órája regisztrált, azóta másfél millió követője lett, és a videóját is ennyien látták.

És ezt olvastad már?
Sörösdobozba öntött szemfényvesztés, amely már 300 milliárd forintot ér