Mert az élet nem csak szigorú diétáról szól.
Elmondtuk már sokszor, hogy testalakodat csak kis részben, 20%-ban alakítja a mozgás, 80%-ban ugyanis a táplálkozás felelős érte. Tudjuk, hogy a diéta, de a tudatos táplálkozás is iszonyat eltökéltséget és akaraterőt kíván, de ha tartod magad hozzá, akkor egy idő után beépül a napi rutinodba és teljesen automatikussá válik.
Persze azt aláírjuk, hogy az év mind a 365 napján, de még a hét minden egyes napján is szinte lehetetlen tartani a szigorú étrendet, a jó hír viszont az, hogy nem is kell!
Olykor lazíthatsz rajta, vagyis nyugodtan beiktathatsz (hatnaponta) egy csalónapot, amikor nem számolod a kalóriákat és tápanyagokat, ilyenkor aztán jöhet minden, ami cukros, junkfood, stb..., de azt azért hangsúlyozzuk, hogy a mértékletességre azért ilyenkor is figyelj! És hogy a lelkiismeret-furdalásodon is könnyítsünk egy kicsit, próbáld meg ezt úgy felfogni, hogy ilyenkor megjutalmazod magad.
Csak, hogy tudd, ezt csinálhatod okosan is, és ebben segítünk most neked, pontosabban a BioTechUSA szakemberei, akik három diétás desszert recepjét kínálják aranytálcán – nem kell aggódnia sem a jó minőségű szénhidrátot kedvelőknek, sem a vegán étrendet követőknek, sőt, még a fagyi vagy éppen a klasszikus torta őrültjeinek sem:
#1 Nyers vegán desszertgolyó
Hozzávalók:
- datolya: 200 g
- mogyoró: 100 g
- karobpor: 1 ek.
- házi szilvalekvár: 1 ek.
Elkészítése: az összes hozzávalót tedd egy turmixgépbe, majd kivéve formálj belőle golyókat, és már fogyaszthatod is!
1 db (40 g):
Energia: 146 kcal
Zsír: 1,5 g
Szénhidrát: 24 g
Fehérje: 2,2 g
#2 Jéghideg joghurtdesszert
Hozzávalók:
- 70 g datolya
- 40 g dió
- 30 g mogyoró
- kevés víz
- 175 g joghurt
- 10 g datolya szirup
Elkészítése: a datolyát, a diót és a mogyorót aprítógépben törd össze (kevés vizet adj hozzá, ha úgy könnyebben viszi a gép). A joghurtot keverd össze a datolya sziruppal. Készíts elő 6 db muffin formát, és az aprított alappal béleld ki az alját, majd kanalazd rá a joghurtot. Az egészet tedd be a mélyhűtőbe, várj egy kicsit, és már fogyaszthatod is!
1 db (55 g):
Energia: 136 kcal
Zsír: 7 g
Szénhidrát: 14 g
Fehérje: 4 g
#3 Görögjoghurt-torta roppanós csokimázzal
Hozzávalók:
- 750 g görög joghurt
- 100 g cukormentes keksz / aprószemű zabpehely
- 60 g pekándió
- 10 g zselatin
- eritrit
- holland kakaópor (cukrozatlan)
- kókuszzsír
- víz
Elkészítése: a kekszet/zabpelyhet és a pekándiót helyezd az apritóba és mixeld össze annyi kókuszzsírral, hogy már ne morzsolódjon, formázható legyen a tésztaalap. A kész masszát helyezd egy sütőpapírral kirakott kisebb tortaformába és egyenletesen lapítsd ki az ujjaiddal.
A zselatint keverd ki 4 evőkanál szobahőmérsékletű vízzel, majd adj hozzá még kábé másfél deci forralt vizet és keverd el. Egyből add hozzá a görög joghurtot és alaposan verd fel habverővel – ekkor még édesítheted eritrittel ízlés szerint. Öntsd a tortaalapra és az egészet rakd hűtőbe.
A csokibevonathoz 3 evőkanál kakaóport és eritritet 5 evőkanál vízzel főzz össze folyamatos kevergetés mellett. Hűtsd vissza annyira, hogy az ujjadat épp bele tudd dugni és ekkor adj hozzá 6 dkg kókuszzsírt és keverd el alaposan. Ha készen van, öntheted a torta tetejére, majd az egészet tedd vissza még 1-2 órára a hűtőbe.
1 szelet:
Energia: 172 kcal
Zsír: 6,5 g
Szénhidrát: 11,1 g
Fehérje: 14,9 g
+1 A legizgalmasabb édesség: Crush Bar
A BioTechUSA állt elő egy ropogós csokoládébevonattal készült magas fehérjetartalmú szelettel, ami kizárólag természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. Szerintünk a Crush Barral észre sem veszed, hogy nem a csalónassolnivalót eszel.
A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a BioTechUSA.
Talán ez is érdekelhet...
(Fotó: Getty Images)