Ezek a férfiak nem csak az emberiséggel, de a divattal szemben is brutális atrocitásokat követtek el.

A világ legszexisebb férfija: Kim Dzsongun

A kínaiak nem viccelnek: vagy tényleg beszopták a the Onion nevű szatirikus website november végi hírét, miszerint az idei év legszexisebb pasija az észak-koreai vezető, Kim Dzsongun, vagy egyszerűen hülyének nézik a saját olvasóikat. A kínai párt újságja szó szerint idézte az amerikai site-ot: "szívszorítóan helyes kerek arcával, kisfiús bájával és erős, zömök testével, a phenjani szívtipró minden nő álma."

Mi azért szívesen interjúznánk azokkal a nőkkel, akik az elhízott óvodás és a vészjóslóan feltupírozott hajú imbecillis kiskatona keverékének inkább, mint nukleáris fegyverekkel cicázó diktátornak kinéző pasast választanák. Arról nem is beszélve, hogy Kim felesége legalább költ a ruhatárára, a diktátor ruháit, melyek mind Koreai NDK-színűek és feszülnek, legfeljebb olyan stylist ellenőrzi, akit nyolcvan évre sittre vágnak vagy munkatáborba zárnak, ha változtatást merne javasolni.

Az originál hipszter: Adolf Hitler

Hitler, amellett, hogy a történelem egyik legvérengzőbb diktátora volt, egyes területeken akarata ellenére nagyot alkotott. Na nem úgy, ahogyan szerette volna – például építészként –, hanem mint a mai hipszterek előfutára: szenvelgett a művészetén, a szemébe lógott a frufruja és olyan bajuszt viselt, ami mindennél jobban fejezte ki a személyiségét. Valószínűleg biciklije is volt.

Az ugandai karácsonyfadísz: Idi Amin Dada

Közel 300 ezer embert pusztítottak el a diktatúrája alatt, mely csupán nyolc évig tartott, de ez alatt az időszak alatt Amin olyan kijelentésekkel terelte el a figyelmet a vérengzésről, hogy "legyőzte a briteket és kinevezte magát a Brit Birodalom Hódítójának". Ennek persze a fele sem tréfa, ahogyan a diktátor stílusérzéke sem: Amin, akár egy szarka, úgy vonzódott mindenhez, ami fényes.

Ahogy egyre kövérebb lett, úgy aggatott a katonai egyenruhájára mind több medált, érmet és kitűzőt, azaz imádta az úgynevezett diktátor-blinget, melyek nyilvánvalóan magának osztogatott ki jeles napokon, például karácsonykor, ami biztosan a kedvenc ünnepe is volt, hiszen a kinézete egy orbitális dagadt karácsonyfát idézett. Ő pedig büszke volt rá, mint az anyukák a frissen sült bejglire.

Freddie Mercury piros palástja: Jean-Bédel Bokassa

A Közép-afrikai Köztársaság uralkodójának koronázása egy gigantikus aranysas előtt történt, ami már önmagában a Grimm-meséket követő leizzadós rémálmok állandó tartozéka, és azonnali sasharapás általi kivégzést kíván, de a diktátor, akit 1980-ban, többek között kannibalizmusért – hogy az egyértelműt, a gyilkosságokat ne is említsük –, halálra ítéltek, végül 1996-ig húzta az élők között.

Nem csoda, ha palástot viselt, hiszen úgy gondolta, ő a tizenharmadik apostol, és azt híresztelte magáról, hogy titokban a pápával is találkozott. Aha persze, mégis mit gondolt a műanyagkoronával a fején? Nehéz rajta túltenni, de a fejdísz még Khadafi örömanyás arany bálszerkóinál is meredekebb.

A párducminta felszabadítója: Mobutu Sese Seko

Mobutu a világ legkorruptabb politikusainak listáján a harmadik helyet birtokolja, ami azért elég nagy teljesítményt feltételez, tekintve, hogy Zaire/Kongó a vezetése alatt a világ egyik legszegényebb országa volt. Magának mégis sikerült akkora vagyont felhalmoznia, amiből bőven tellett mindenféle olyan csicsás, főképp párducmintás dizájnerdarabra, melyeket Victoria Beckham is megirigyelhetne.

Ritka afrikai állatfaj: Robert Mugabe

A homoszexuálisokra azt mondta, hogy "rosszabbak, mint a disznók és a kutyák", na de mi lehetett a véleménye a baglyokról? Mugabe ugyanis bár Zimbabwe gyilkos elnöke volt, a hatalmas szemüvegeivel mégis inkább úgy nézett ki, mint Doktor Bubó. Diktátornak ez nem túl hízelgő, arról nem is beszélve, hogy az összhatáson a bőségesen alkalmazott diktátor-bling sem javított.

Kalapviselési-babérokra tör: Alexander Lukasenko

Hogy gondolja? A fehérorosz elnök, a kormányzási stílusát leszámítva valójában a sztereotip, reggel vodkával kelő, de azért a borbélyhoz mindig betámolygó, kisállatokra lövöldöző barbárnak tűnik, de a kalapjával azért kiveri a biztosítékot. Mégis kivel kíván versenyezni a karimaszélességet illetően? Lady Dianával?

Örömanya styling: Moammer Kadhafi

Minden diktátorok legbizarrabb ruhakollekciójával minden bizonnyal ő rendelkezett; a jelvényeket ő is kultiválta, de mondjuk nem egy szürke öltönyre rakatta rá őket, hanem adott esetben babakék színben pompázott. A másik dolog, amit viszont csak ő mert megcsinálni, az örömanya styling, amikor minden ruhadarabja ugyanolyan színű, és persze se nem fekete, se nem fehér. Hanem mondjuk hupilila, vagy éppen arany. De minden.

El nem tudjuk képzelni, hány szabónak kellett meghalnia, mire egy ilyen ruhához – vagy mi ez –, megtalálták a megfelelő színű és mintájú brokátot, bársonyt, vagy ki tudja milyen más hiperfényes anyagot, hogy elkezdhessék rászabni a diktátor potrohára.

Tovább:
A legfrissebb Player-cikkekhez
A rovat többi cikkéhez
Pacquiao – Fel lehet állni a padlóról?

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés