Skinny / Slim fit

Mind a nadrágok, mind az ingek terén nagyjából egyet jelent a skinny vagy slim felirat: az adott ruhadarab testhezálló. Nadrágoknál, farmereknél a deréktől a bokáig végigköveti a test vonalát, az ing pedig a csípőnél nem fog két centiméternél jobban elállni. A modern, testhezálló körvonal elengedhetetlen kellékei a slim ruhadarabok, amik a legelőnyösebbek vékonyabb vagy sportos testalkaton. A férfiak körében a slim fit farmert Elvis Presley terjesztette el, aki az ötvenes években öltözködésével sokkolta a közvéleményt. Az alkathoz passzoló öltözködésről szóló írásunkat erre találod.

ASOS

A különbség

A skinny és a slim közti különbség a testalkatnál mutatkozik meg: míg előbbi egy már-már természetellenesen vékony, csontos alkatra utal, addig a slimet egy formás, de vékony testre mondják. A nadrágoknál a skinny a csípőnél és a bokánál is feszes (sokszor sztreccses anyagból van), a slim inkább lazábban követi a test vonalát.

Smart shirt

Ez az az ingfajta, ami a formális és a laza (casual) ing között helyezkedik el félúton. Általában egyszínű, esetleg visszafogott mintázatú, lehet hordani zakóval, pulóverrel, kardigánnal és nyakkendőt nem kell hozzá felvenni. Ütősen mutat egy hasítottbőr cipővel és vászonnadrággal.

Topman

Straight cut jeans

Ez a klasszikus formája a farmernek, ami azt jelenti, hogy a derekadon és a hátsó fertályon passzol, a lába viszont bővebb - erre utal a neve is. Egy pólóval és egy tornacipővel mindig laza hatást érhetünk el a straight cut farmer segítségével.

Mr. Porter

Henley shirt

A Henley tulajdonképpen egy gallér nélküli pólóing, vagy egy, a nyaknál körülbelül tíz centis kivágással rendelkező póló - attól függ, honnan nézzük. Azért Henley lett a neve, mert az angol Henley-on-Thames városának evezős sportolóitól ered. A kivágás begombolható és létezik hosszú-, és rövidujjú változata is, mindenféle színben.

Need Supply

Korábban összeszedtünk 5 nélkülözhetetlen ruhadarabot, olvastad már?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában