Bár nem létezik rá kőbevésett szabály, manapság már minden férfi tudja, a jól ápoltsághoz hozzátartozik a testszőrzet kezelése is. A témában kérdeztünk szakértőket, és meghallgattuk már a nők véleményét is, melyek alapján egyértelműen elmondható, hogy szükséges kezelni a felesleges szőrt, még a ritkán látott területeken is. Míg egyesek önző nemtörődömséggel állnak a témához, mások a fürdőszoba magányában igyekeznek helyesen kezelni az említett területet. De miképp lehet? A választást megkönnyítendő bemutatunk hat módszert, érveket és ellenérveket felsorakoztatva.

A döntést meghozni ("megszabadulok a szőrtől") egyszerűbb, mint a kezelés módját megválasztani. Milyen könnyű is a helyzet az arcszőrrel, ahol a borotva és a borotvahab fajtáján kívül nincs nagy dilemma... Más testrészek szőrtelenítésénél viszont sok a lehetőség – vegyük sorra ezeket!

Trimmelés

Talán a legalapvetőbb, ugyanakkor legmegfontoltabb módja a szeméremszőrzet eltávolításának az, ha egyszerűen visszavágod azt. Két lehetőséggel is élhetsz, az egyik az olló, a másik az elektromos trimmer, de az előbbit csak a gyakorlott kezeknek javaslunk. Azontúl, hogy veszélyes őket forgatni egy ilyen érzékeny területen, a vele elért végeredmény könnyen lehet egyenetlen. Légy okos, menj biztosra, és használj trimmert! Ilyeneket már öt–hét ezer forintért is találsz, persze ha mindenből a legjobbat akarod, nyugodtan vehetsz tízszeres áron is egy márkás darabot.

Érvek: Megfizethető lehetőség, amihez hozzájuthatsz anélkül, hogy egy kicsit is zavarba jönnél. A jól trimmelt testszőrzet egységes, az elektromos trimmer használata pedig viszonylag egyszerű.

Ellenérvek: A kezelés utáni takarítás macerás, mivel a szeméremszőrzetedet szárazon kell vágnod. Ha ollót használsz, a végeredmény könnyen lehet komikus, a kezelés pedig gyakori ismétlést is igényel, átlagosan kéthetente mindent újra le kell játszanod.

Borotválás

A borotva népszerű fegyvernem a szeméremszőrzet ellen vívott háborúban, hatékonysági fokát tekintve joggal. Nem csoda, ha ez a legismertebb és legnépszerűbb alkalmazási forma a férfiak körében. A borotvált szemérem nem csak higiénikus külsőt kölcsönöz, maga a folyamat is diszkréten elvégezhető egy forró zuhany alatt.

Érvek: Egyszerű, gyorsan megtanulható, elvégezni sem tart túl sokáig. A végeredmény puha bőr a pénisz körül valamint a herezacskón – a csajod tehát garantáltan odalesz érte. Előnye még, hogy nem igényel plusz beruházást: borotva és a hab minden férfi fürdőszobájában megtalálható.

Ellenérvek: Az olykor fellépő bőrirritáció kiütésekhez vezethet, és még ennél is kellemetlenebb lehet a benőtt szőrszál és a viszketés. A folyamatot meglehetősen gyakran, két-háromnaponta meg kell ismételni.

Szőrtelenítőkrémek

Számos jól ismert márka kínál manapság már kifejezetten férfiak számára kifejlesztett szőrtelenítőkrémeket, amelyek technikai beavatkozás nélkül távolítják el a nem kívánt szálakat. Hétszáz forinttól kaphatók, a minőségi termékek pedig néhány ezer forinttól, hatásuk tovább tart, mint a trimmelésé. Ha első alkalommal használjuk, érdemes résen lenni: először egy semlegesebb területen, például a karon, a könyök alatt próbáljuk ki. Ha a termék hatásosnak bizonyul, és negyvennyolc óra múlva sem lép fel allergiás reakció, nyugodtan használhatjuk a célterületen is.

Érvek: A fájdalommentes és megfizethető módszert könnyű alkalmazni, de hosszabb ideig tart, mint a borotválás. A gyantázással szemben viszont nem szisszensz majd fel másodpercenként, és a szőr is lágyabb lesz, ha visszanő.

Ellenérvek: Viszonylag agresszív módszer: az érzékeny bőrt bánthatja, és fennáll a veszélye az allergiás reakciónak.

Gyantázás

Ha a forró viasz gondolatára is csikorognak a fogaid, gondolj úgy rá, hogy a gyantáztatás korunk férfijának nagy lépése a nemek közötti egyenlőség felé, és nem mellékesen rengeteg előnnyel is jár. A hosszan tartó és sima eredmény ugyan valóban az utolsó megálló a végleges szőrtelenítés felé vezető úton, de minden szempontból érdemes megfontolnod a döntést. Nem jó akármilyen gyanta, érteni is kell az alkalmazásához: ha ezt a módszert választod, mindenképp fordulj szakemberhez! A kezelés ára körülbelül öt–nyolc ezer forint.

Érvek: A végeredmény igen tartós, kettő–négy hétig tart, a rendszeres gyantázás pedig idővel kevesebb szőrnövekedéshez vezet, a szakszerű segítség pedig garancia a minimális fájdalomra.

Ellenérvek: Házi körülmények között nem ajánlatos ezzel a módszerrel próbálkozni, sok fájdalomra és katasztrofális végeredményre igen nagy az esély.

Elektrolízis

Ha készen állsz, hogy örökre búcsút mondj a sövénynek, mondj igent az elektrolízisre! Az egyetlen százszázalékosan hatékony végleges szőrtelenítést csakis az igazán eltökélt uraknak javasoljuk, és azt is csak komoly megfontolás után. Egyetlen alkalom, és soha többé nem lesz szőr odalent. A kezelés 30 ezer forintnál kezdődik, órákig is tarthat, és nem lesz túl élvezetes sem, ugyanakkor csak egyszer kell kibírni.

Érvek: Lehetőséget nyújt, hogy örökre búcsút mondj a szeméremszőrzetnek, pusztán egy kezeléssel.

Ellenérvek: Az elektrolízis a költséges megoldások közé tartozik, és eljöhet az idő, hogy megunod/megbánod a teljes csupaszságot, de hiába.

Lézeres szőrtelenítés

Egy újabb, kevésbé fájdalmas alternatívája az elektrolízises kezelésnek a lézeres szőrtelenítés. Gyors, viszonylag fájdalommentes, ugyanakkor többszöri alkalmazást igényel, de így sem garantált, hogy az eredmény végleges marad.

Érvek: A kezelés rövid, mindössze két–három perces és általában fájdalommentes, de legalábbis kevesebb kellemetlenséggel jár, mint az elektrolízis vagy a gyanta.

Ellenérv: Vélhetően több kezelésre lesz szükséged, ami magával értetődően több költséggel is jár (ezért is kalkulálnak csomagárat, három alkalom átlagosan 50 ezer forintba kerül). Az eredmény nem minden esetben százszázalékos, és nem hatékony a világosabb szeméremszőrzet esetén.

Érdemes belevágni

Ha eddig nem foglalkoztál a szeméremszőrzettel, itt a lehetőség! Az esztétikai és higiéniai szemponton túl fontos tényező még, hogy akár barátnőd libidójára is pozitív hatással lehet a szőrtelenséged.

(További tudnivalók a témában a L’intimage oldalán találhatók.)

(x)

Tovább a:
Legfrissebb Player-cikkekhez
A rovat többi cikkéhez
Vonzza vagy taszítja a nőket a férfiszőr?

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.