Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Lehet, hogy kifelé megyünk a nyárból, de ma már egy napszemüveg egész éves viseletre van kárhoztatva. Arról nem beszélve, hogy a napos évszak végén olcsóbban lehet hozzájutni ehhez a nélkülözhetetlen kiegészítőhöz. Itt van néhány pofás darab.

A Spy Fold zsebnapszemüveg azért zsebnapszemüveg, mert négyrét lehet hajtani, ergo igen könnyedén elfér a zsebedben, de a pakkodban sem foglal sok helyet. Emellett 100%-osan blokkolja az UV-A, UV-B és UV-C-sugárzást és grillamidból készült, ami egy közel elpusztíthatatlan műanyag.

Ha valaki egy igazán egyedi, különleges napszemüveget szeretne hordani, akkor a Palo Wood Guayana modellje remek választás. A kiegészítő kerete ázsiai körtefából van, és Polaroid lencsékkel van felturbózva. És hiába fa, a szemüveg vízálló, vagyis nem kell tőle megszabadulnunk a tengerben sem.

Egy igazi klasszikus sem maradhat ki a sorból, annál is inkább, mert a 76 éve működő Ray-Ban egy forradalmi ötlettel igyekszik még inkább a klienseinek kedvében járni: egy webes program segítségével te magad formálhatod saját ízlésedre a napszemüveged. A Ray-Ban Remix nem olcsó, ám a minőséget és a nevet meg kell fizetni.

A Moscot Lemtosh szemüvegkerete is igazi klasszikusnak számít, és most egy laza mozdulattal átalakíthatod napszemüveggé is. A Moscot Cliptosh felcsatolható sötétített üveg, melyet ugyanúgy háromféle méretben kérhetsz, mint a keretet, fekete, arany vagy matt színezéssel.

Ez egy Rozi napszemüveg, vagyis igen, magyar termék ő, ezért különösen kedves a szívünknek. Szerencsére a szemünknek is, bármelyik oldalán is állunk: a képen látható, nyolc réteg vastagságú rajzos juharból készült Rozi No2 ébenfa darab jól mutat, és a Hoya lencséknek köszönhetően tökéletes védelemről is gondoskodik.

Kicsit sportosabb irány veszünk, a Puma Blink napszemüveg leginkább futás, bringázás vagy túrázás közben kedves és hasznos társ. Polikarbonát lencséi kiválóan bírják az ütéseket, a szárra kerülő csúszhatatlan gumi és az állítható orrnyeregnek köszönhetően pedig nem kell aggódnod, hogy elhagyod.

Maradva a sportos irányban, itt van ez a karakteres Pivothead darab, amely sokkal több egy sima napszemüvegnél. Ez ugyanis okos. Direkt evezéshez, ejtőernyős ugrásokhoz, bringatúrákhoz tervezték, a Pivotheadet ugyanis az UV-szűrők mellett egy nyolc megapixeles Sony szenzorral látták el, amelynek köszönhetően akár 1080p-ben is rögzíthetsz mindent, amit te magad is látsz.

Végül zárjuk a kínálatot egy igazán friss, laza, megakúl napszemüveg – a Monte Cool készítői gondoltak az örök érvényű mondásra: a változatosság gyönyörködtet. Ez a cucc ugyanis cserélhető szárú, vagyis, ha kék kedved van, kékbe bújsz, ha vidám, nyári, akkor váltasz pirosra vagy sárgára.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.