A vashiánytól kezdve a pajzsmirigy problémákon át egy fejbőrfertőzésig számos oka lehet a hirtelen hajhullásnak. Legtöbbször azonban örökletes állapotról beszélhetünk, amit egy DHT nevű férfi hormon túlzottan magas szintje okoz. Minden esetben a legbölcsebb megtalálni azt, hogy mi áll a probléma hátterében és annak függvényében válogatni a különböző kezelési formák között, melyeket most megmutatunk nektek.

A hajhullás megelőzéséről már írtunk, most nézzük, mi van, ha ez már szinte elkerülhetetlen. Először is teljesen normális, ha egy-egy tusolást követően hajszálakat találsz a fürdőkádban vagy a zuhanytálcában. Egy férfi átlagosan naponta száz hajszálat veszít, de ezt inkább a világos felületen lehet csak észrevenni. Másodsorban fontos még tudni, hogy az életkor növekedés nincs kapcsolatban a hajhullással, tehát egy harmincas férfi nem feltétlen veszít több hajszálat, mint egy huszonnégy éves. Mindennek sokkal több köze van a genetikához, és annak, hogy családod férfi ágán mennyire örökletes ez a tulajdonság. Van, aki már huszas évei elején szembesül a gének okozta örökséggel, mások pedig egész életükben Fabio Capellóéhoz hasonló perfekt frizurát hordanak. Hajad jövője tehát szó szerint édesapád hajában gyökeredzik.

Tény

A férfiak hetven százaléka jobban fél hajának elvesztésétől, mint a súlygyarapodástól, vagy a ráncok megjelenésétől.

Nem kell pszichológiából diplomát szerezni ahhoz, hogy megértsük, a félelemnek valójában nincs sok köze magához a hajhoz. Arról van szó, hogy a férfiasság és hatalom e szimbólumát félti a férfi.

Hajad pótlására választhatod Wayne Rooney módszerét - a fiatal futballista a közelmúltban esett át hajbeültetésen. A transzplantációs műtét drasztikus és költséges megoldás, mely kemény gyógyszereivel és azok mellékhatásaival kerüljön inkább a listád végére. Habár meg kell jegyeznünk, szegény Wayne külsején ez a művelet körülbelül annyit javított, mint Bunyós Pityu tánctudásán egy lecke Falusi Marianntól.

Számos vény nélkül kapható gyógyszer segítségével, kényelmesen és fájdalommentesen kezelheted a hajhullást. Kezdd a napot néhány tablettával: a Kérastase Paris Densi Recharge kapszulája az amino komplex és esszenciális zsírsavak segítségével nem csak ritkuló és vékony hajad, hanem körmeid is megerősíti.

A Lab Series Restorative samponja segít erősíteni és védeni a hajat, miközben optimalizálja növekedését és minimalizálja a hajhullás intenzitását. A rendszeres használat eredménye, hogy hajszálaid vastagabbak, teltebbek és egészségesebbek lesznek.

Amikor szembekerülnek a ritkuló haj jelenségével, a férfiak gyakran hajlamosak szélsőséges megoldáshoz folyamodni. Kopaszra borotválják fejüket, ahelyett, hogy pénzt, időt, és energiát áldoznának a megoldásra. A kopaszsággal nincs semmi gond egyébként. Az egyetlen zavarba ejtő dolog az tud lenni, amikor az éles változást próbálják semmibe venni, holott az elég látványos.

Ha te is ezen a lépésen gondolkozol, néhány dolgot szükséges lesz megtenned előtte annak érdekében, hogy ne kelts akkora feltűnést, mint egy űrhajós szkafander az operában. A fejbőr könnyen "díszített" lehet különböző méretű anyajegyekkel, sebekkel, karcolásokkal, csomókkal és duzzanatokkal, melyek vonzzák a tekintetet, ezért mindenképp ellenőrizd fejbőröd, mielőtt cselekedsz. A megoldás, mint az élet legtöbb területén, megtalálni az arany középutat. Ahelyett, hogy egyből penge után nyúlnál, keress egy fodrászt, aki a frizurával kapcsolatos problémán még tud segíteni.

Ha fiatal vagy és máris szembesültél a tünetekkel, számodra is van megoldás: a „buzz” frizura. David Beckham, Brad Pitt, Zinedine Zidane mind-mind hordták így hajukat. Az egy-három milliméteres rövid haj könnyen kölcsönöz viselőjének katonás külsőt, ha tehát emellett döntesz, tartózkodj a military színektől. Erős arccsont esetén ez a frizura markánssá teszi vonásaid, de hajhosszúságú borostával ezt könnyen tudod lágyítani.

Mindent egybevetve felemelő érzés lehet hajadat kopaszra nyírni, de előtte mindenképp számolj a fent említett lehetőségekkel, hátha nem a tar fejbőr legjobb megoldás.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon