Az F1 CEO Hamiltont okolja az unalmas versenyekért.

Ahogyan azt már megírtuk, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel egymást okolják azért, hogy a szurkolók már nem lelik örömüket a Forma-1-ben. Bernie Ecclestone, a kereskedelmi jogok tulajdonosa Vettel mellé állt a kérdésben és úgy gondolja, hogy a brit miatt nem nézik már a futamokat az emberek.

A német azzal érvelt, hogy a Mercedes dominanciája mutatja a legjobban, hogy már nem a legjobb pilóta, hanem a legjobb csapat nyeri az egyéni címeket is, valamint túl bonyolultak a szabályok ahhoz, hogy mindenki értse, hogy mi történik. Hamilton szerint meg Vettel maradjon csak csendben, hiszen ő csak két évig volt az élen, míg a németet négy évig kellett a nézőknek elviselniük a dobogó legtetején.

Ecclestone ki is használta a kettejük vitáját, és odaszólt a britnek és a Mercedesnek, hogy pontosan miattuk tart itt a sportág, főleg amiatt, mert nekik van mindig minden bajuk a
szabályváltoztatásokkal.

„A versenyző csapatok nagy része csak azt nézi, hogy rövidtávon mi lenne nekik a legjobb. Ennek az az eredménye, hogy a Forma-1 még sosem volt ennyire rossz, mint most. Biztos nem költenék egy fillért sem arra, hogy elvigyem a családomat egy Forma-1-es futamra.

És ezt olvastad már?
Sörösdobozba öntött szemfényvesztés, amely már 300 milliárd forintot ér