A Levi’s WellThreadnél minden szezon lehetőséget kínál, hogy egy újabb lépést tegyünk a fenntarthatóság felé. A kollekciót a fenntartható innovációk kísérleti terepeként használva, minden megszülető modell egy új esély arra, hogy új utakat fedezzünk fel az összes ruhánk ökológiai lábnyomának csökkentése felé.

A pólókat és a melegítőfelsőket ebben a szezonban növényi festékekkel színeztük és a kémiai anyagok helyett inkább hangokat használtunk arra, hogy a pigmenteket a textilszálakhoz rögzítsük. Az új, hanggal való festés a hagyományos eljárásoknál jóval kevesebb vizet igényel, a növényi alapú festékek pedig csökkentik a szintetikus anyagok iránti igényt.

Minden Levi’s® WellThread® farmer a kevés vizet használó Water<Less® technológiával készült, és már a tervezésük során elsődleges fontosságot kapott az energiatakarékosság és a minél kevesebb kémiai anyag használata. A szintetikus kémiai anyagok csökkentése kulcsfontosságú a WellThread® esetében, a farmerek koptatása pedig habkő és kálium permanganát nélkül történik.

Ugyanilyen fontosak a fenntartható alapanyagok is: a 2021-es őszi kollekció minden darabja pamutszerű kenderből, pamut és kender keverékéből vagy biopamutból készült, azzal a céllal, hogy tartós és végül újrahasznosítható legyen. A szintetikus elemek elhagyásával – mint a nylon cipzárok, poliészter címkék és bőr rátétek – minden WellThread® ruhadarabot alkalmassá tettünk arra, hogy könnyen bekerüljön az újrahasznosítási rendszerbe.

A kollekció stílusa klasszikus, kissé laza, ami megfelel a mai trendeknek, és egyben elég időtlen ahhoz, hogy bármikor a jövőben is viselni lehessen. A magasderekú, egyenes szárú High Straight farmer mellett a női kollekcióban van egy új ballonszabású szoknya is, a kényelem kedvéért egy magas hasítékkal, a férfiaknak pedig laza szabású, növényi alapú festékkel színezett darabok.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában