Nálunk is dübörög a street food őrület, és egy hely hosszú távú bérlésénél bizony sokszor költséghatékonyabb egy mozgó konyhát üzemeltetni. Így robbantak be a food truckok, az utazó gourmet kajáldák, amik közül akad néhány igencsak szemrevaló.

Erika és Josep egy átlagos barcelonai házaspár, akik mindig is imádtak főzni. Amikor aztán rábukkantak a klasszikus N 1300-as Mercedesre, első látásra beleszerettek. Így hát fogták, átalakították guruló konyhává, elnevezték "La Rika"-nak és ma már bombajó szendvicseket árulnak benne.

Megtalálni persze nem volt olyan egyszerű a megfelelő járgányt, több hónapig kutatták, míg végül egy akkor még világoskék Merci furgont találtak úgy fél órára Barcelonától, Terrassában.

Nem sokkal később a saját kertjük egy igazi workshop helyszínné változott, és maguk kezdték el felújítani a kocsit.

A járművet az 1970-es évek közepén gyártották, mint az MB100 elődjét, azóta abszolút ritkaságnak számít. Előző tulajdonosa ugyan már egyszer átalakította lakóautóvá, az üzemképes food truckhoz kellett még jó néhány változtatás.

Erika és Josep az egész belsőt eltávolította, és profi konyhát épített be gázzal, tápegységekkel, hűtőkkel, sütőlapokkal, aztán jöhettek a fa polcok és a beépített világítás.

Már csak a világoskék külsőt kellett átszabni, és nevet találni az autónak. A világos sárga szín egyértelmű választásnak tűnt, a nevet pedig Erika fiatal unokaöccse adta, aki mindig "Rika" néninek hívta a nőt.

"A La Rika" már több mint két éve kényezteti a barcelonai gasztoesemények vendégeit, elsősorban extra szendvicsekkel, amiket szezonális alapanyagokból készítenek, a kenyeret a szendvicshez meg például ők maguk sütik. A többi alapanyagot, például zöldséget, sajtot, húsokat és hasonlókat közvetlenül a termelőktől veszik - bár ez csak itt, Európa keletibb felén nagy cucc, ott teljesen természetes. A szendvicsek mellett pedig ínycsiklandó sütiket készítenek a pici furgonban.

Sok szép food truckot láttunk már, de a La Rika talán a legszemrevalóbb mind közül.

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kiszámolták, hogy eddig mekkora kárt okozott a Földnek az orosz-ukrán háború

Félreértik egymást a pályakezdők és a munkáltatók, a fiataloknak nem a pénz a legfontosabb

Jön a hőség, Alina már hozzávetkőzött

További cikkeink a témában