Magyarországon is bőven lehet ízléses dizájnt összerakni, erre példa egy új építésű ház Törökbálinton, melynek a hangulatát két belsőépítész, Szén Molnár Tamás és Furtenbacher Adrienn alakította ilyenre.

Ahhoz, hogy ilyen jó hangulatú dizájn és légkör alakuljon ki az épületben, fontos, hogy a megrendelő és a tervező között meglegyen a megfelelő, lényegre törő kommunikáció, és az egymásra hangolódás.

„A fiatal házaspár az ízlésén kívül meg tudta határozni az életritmusát is, de például olyanokat is megbeszéltünk, hogy a főzés, amely fontos az életükben, milyen eszközöket igényel” – mesélte Szén Molnár Tamás.

Olyan trükkökkel tudták feldobni a házat, mint a felülvilágított lépcsőház, vagy épp a fürdő közös falába helyezett savmart üveg, amitől természetes fény árad be.

Azt is megtudtuk, hogy egy jó belsőépítésznek erős empatikus képességre van szüksége, na meg egyfajta érzékhez a minőséghez. Szén Molnár Tamás így fogalmazta meg:

„A minőséghez való érzék egyébként nagyon érdekes dolog, az egyetemen azt tapasztalom, hogy ez az egyik legnehezebben tanítható készség.”

(Fotó: Barbay Csaba; styling: Szűcs Ildi)

Ez lesz a jövő év meghatározó trendszíne az otthonokban

Már ki is hirdették, mi lesz a jövő év meghatározó trendszíne.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában