Mondtuk már, hogy szeretjük a megszállottakat?

Andy Belseyre pedig eléggé illik a leírás, ugyanis éveket töltött azzal, hogy I. világháborús lövészárkok miniatürizált és elképesztően hiteles és pontos változatait alkossa meg.

Az évek során beleásta magát a témába (érted, „beleásta”), és kilenc különböző típusú lövészárkot alkotott meg.

A lövészárok-hadviselés

a védelmi jellegű hadműveletek egyik speciális fajtája, amikor a küzdő felek megerősített pozíciókat, egymással összekapcsolt lövészárkok bonyolult rendszerét építik ki, illetve kísérleteket tesznek az ilyen védelmi rendszerek leküzdésére. Ez a hadviselési fajta a modern, 19–20. századi háborúkra volt jellemző. A lövészárok igazából akkor vált a hadviselés egyik fontos elemévé, amikor nagy előrelépés történt a gyalogság és a tüzérség tűzerejének növelésében, anélkül, hogy a páncélvédettség vagy mobilitás terén hasonló előrelépések történtek volna. A korszerű hadviselésben már a háború kezdetén az ellenség rendkívül gyors megsemmisítése volt a cél, és ennek megakadályozására kitűnő eszköznek bizonyult harcárkok, mellvédek vagy különböző bunkerek építése.

A modelleken megfigyelhető, milyen anyagokat használtak fel az árkok építése során, és milyen részekből is álltak ezek a hadászati állások.

Belsey nem csak a végeredményt osztja meg honlapján, a militarymodeling.com-on, hanem azt is, hogy milyen alapos munkával hozza létre ezeket.

(Forrás: My Modern Met, Wikipedia)

És ezt olvastad már?
Josefine miatt már nem az ABBA-lányok jutnak eszünkbe a svéd nőkről