Egy új kutatás szerint a kutyák törődnek a velük egy háztartásban élő gyerekekkel

Reagálnak rájuk és sok esetben velük összhangban viselkednek, ami a pozitív kapcsolódás jele és jó alapja a szoros kötelékek kiépülésének.

mondja Monique Udell, a tanulmány vezető szerzője.

A kutyák figyelnek a gyerekekre, reagálnak rájuk, sokszor összhangbab viselkednek velük, ez fontos alapja a szoros kötelék kialakulásának. Udell szerint ugyanakkor a kutyák kisebb gyakorisággal hangolják össze a viselkedésüket a gyerekekkel, mint a felnőttkorú gazdáikkal, ami azt sugallja, hogy bár társként tekinthetnek a gyerekekre, de vannak olyan különbségek a kutya-gyerek és kutya-felnőtt kapcsolatokban, amelyek még tanulmányozásra várnak.

A szakemberek a gyerekek és a kutyáik aktivitásának (mennyit mozogtak vagy álltak egyszerre), közelségének (mennyi időt voltak egymástól egyméteres távolságban) és orientációjának (mennyi időt töltött a kutya ugyanabba az irányba nézve, mint a gyerek) összehangoltságát vizsgálták.

A kutatók megállapították, hogy az állatok mindhárom szempontból olyan magas arányban mutattak összehangoltságot a gyerekekkel, hogy azt nem lehet a puszta véletlennel magyarázni.

MTI; kiemelt kép: Getty Images

Ha már kutyák:

 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.