
Bíró Lajos mindenkit ki fog akasztani. Hangya, bárányszem, bikapénisz, pióca egy különleges vacsoramenün belül.
A Vendéglő a KisBíróhoz durvát húz, ugyanis május 17-én egy bizarr vacsorának keresztelt menősoron belül olyan durvulás jön, hogy ahhoz képest az Indiana Jones és a végzet temploma hírhedt majomagyvelő levese francia krémes. Hangyatojásról eddig fine dining éttermekben csak a kultikus dán Noma révén hallottunk, itthon még senki sem rukkolt elő ekkora megosztó tételsorral.
Nézzük tételesen!
Amuse bouche:
Kókuszpálma lárva/selyemhernyó Kaffir lime szósszal
Első felvonás:
Báránynyelv-kocsonya bárányszemmel
Hagymás sült vér piócával
Gyomorkönnyítő:
Málnakrémes hangyatojással töltött macaron
Második felvonás:
Coq au vin fekete csirkéből, vérrel sűrítve és molekuláris kaviccsal
Borjúszegy bikapénisszel és placentás gerslirizottóval
Desszert:
Jackfruit Miso fagylalttal
Mit is mondhatnánk: Bíró Lajos nem egy unalmas figura!
A menü ára 17 ezer forint egy főre, részletek az étterem honlapján.