Nekünk bevallhatod, hogy bizony te is nagymestere vagy a munkahelyen való szuttyogásnak, pöcsölésnek, naplopásnak. Nevezhetjük akárhogy, a lényeg az, hogy az amerikai alkalmazottak talán még nálad is jobban űzik mindezt.

Az OfficeTeam új tanulmányából ugyanis kiderült, hogy

ha összeadnánk a tengerentúli dolgozók által elvesztegetett munkaórákat, az összesen 15 milliárd dollárnyi kiesést jelentene.

Egy átlagos irodai alkalmazott ugyanis nagyjából 5 órát tölt a privát telefonjának nyomkodásával egy munkahét alatt. Ez tehát azt jelenti, hogy naponta egy óra simán elmegy a munkához abszolút nem kapcsolódó telefonozgatásra. Nyilván megy egy kis Facebook, egy kis Tinder, meg persze a legszexibb Insta-modellek friss képeire is rá kell nézni...

A tanulmányból az is kiderült, hogy a férfiak többször nézegetik a privát e-maileket, míg a nők a közösségi oldalakat böngészik gyakrabban. Az pedig semmit nem ér, hogy a munkahelyi gépeken blokkolják a legnépszerűbb honlapokat (köztük a Pornhubot is), hiszen az alkalmazottak előveszik a telefonjukat és úgyis megnézik, amit akarnak. Az is árulkodó, hogy a 2012-es adatokhoz képest manapság 36 százalékkal többen böngészgetik saját eszközeikről az irodai gépekről letiltott tartalmakat.

Mindezek tükrében nem csoda, hogy szabályozni szeretnék a mobilhasználatot, persze ehhez az alkalmazottak is biztosan lesz egy-két szava. Vajon itthon mennyi időt vesztegetünk el a melóhelyünkön?

(via)

És ezt olvastad már?
Nem tudjuk eldönteni, hogy ez a lány vízitündér vagy nimfa