Van igazság!!!

Nem kell ma jobb hír a belvárosiaknak, főleg a nyári turisztikai tetőpont küszöbén. A beerbike egy ritka ócska és borzalmas találmány; már az is elképesztő, hogyan van létjogosultsága a belváros kis utcáit teljesen elfoglaló, 5,5 km/h-val haladó kerekes kocsmának, melyen rohadt hangosan bömböltetett zenére még hangosabban bömbölő, artikulálatlanra ivott részegek próbálják eltalálni a pedált. Reggeltől estig.

Mint a hetedik kerület szívében lakó egyén mindig is végtelenül utáltam a környékünkön átdöcögő, igénytelen lealjasodást – de most úgy fest, ennek vége. A VII. kerületi polgármester, Vattamány Zsolt ugyanis

rendeleti úton kitiltotta a kerületből a beerbike-okat!

Viszlát, tahóparádé!

Ha egy polgármester támogatókat akar szerezni a VII. kerületben, szerintem kevés jobbat húzhat be, mint ezt a betiltást. Mellesleg már a hatodik kerület sem nézi jó szemmel a sörbringákat: nem lehet kinyitni az ablakokat, annyira hangosak, plusz rendszeresen az utcán végzik el a dolgukat a bringáról letántorgó turisták. A beerbike mellesleg a Városligetből szokott indulni és a Király utcán is áthalad – melynek egyik fele Erzsébetváros, a másik viszont már Terézváros, szóval a rendelet csak az egyik lakóoldalt védi jelenleg.

De mivel amúgy is a hétker kapja a legkarcosabb részegturista-adagot az összes kerületből, így már ez is hatalmas könnyebbség a helyi lakóknak (meg mindenkinek, aki szeret a környéken hesszelni, de nem kíváncsi a sörbiciklis igénytelenségre).

Akkor mi most a hetedik kerületiek nevében pattintunk egy sört és magasra emeljük. Van igazság!!!!

(Innen értesültünk: 24.hu)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kiszámolták, hogy eddig mekkora kárt okozott a Földnek az orosz-ukrán háború

Félreértik egymást a pályakezdők és a munkáltatók, a fiataloknak nem a pénz a legfontosabb

Jön a hőség, Alina már hozzávetkőzött

További cikkeink a témában