Kipróbáltuk. Azóta könnyezünk.

Senkinek sem jött jól a vírus, de az előadói szektorban aztán végképp pocsékul érintett mindenkit. Így volt ezzel Juan Pablo Martinez is, aki a Magyar Nemzeti Cirkusszal dolgozik már jó ideje. Zsonglőrcsaládból jött, baromira ért a szakmájához, de akkor jött a vírus, és bezártak a cirkuszok. Ők meg kitalálták, hogy akár áttérhetnének a sütés-főzésre is.

Egyik nap épp empanadast ettek családilag, amikor felmerült, hogy ez a kaja olyan jó, hogy akár elkezdhetnék árulni is. Aztán elkezdték. Nagyon kicsiben. Készítettek pár fotót az ételekről, majd elkezdték feltölteni Facebook-csoportokba. Készítettek Facebook-oldalt Empanadas Latinas Mama Mimi néven, aztán lassan elkezdett híre menni annak, hogy a 22. kerületből olyan mexikói kaja megy ki, hogy az valami csoda.

Én is egy ismerősömtől hallottam róla, akik már napok óta empanadason élnek, és mivel esküdözött, hogy abszolút autentikus az étel, azonnal rá kellett repülnöm, és ha finoman akarnék fogalmazni, akkor mondanám, hogy nem bántam meg, de ennyi erővel bármit mondhattam volna. Mert ez a kaja mennyei. Ennél autentikusabb tényleg már csak akkor lehetne, ha Mexikóban ennéd, de ezek után nekem már mindegy, hol eszem. Az ebédlőben. A dolgozóban. A kertben. Bárhol.

Ötféle empanadast lehet rendelni tőlük, csirkéset, darált húsosat, sajtosat, zöldségeset és most már csokisat is, de ennyi és semmi több, empanadasból álljon a kerítés, nem is kell más, ha az tökéletesre van sütve. Ez pedig tökéletesre van. Ráadásul mindkét fajta, a búzalisztes és kukoricalisztes is, gluténmentes változatot is készítenek, mindet Pablo mamája pakol össze, ráadásul kézzel, mindenféle gépi segítség nélkül.

A húsos változatokat kóstoltuk meg, egyből kétféle lisztből, és igazából a tészták között alig volt különbség, talán a kukoricalisztes kicsit krémesebb állagú volt, ami egyáltalán nem tett rosszat az összhatásnak, a belseje pedig olyan, hogy dalokat kellene írni az ízéhez. A hús szaftos, perfekt módon fűszerezett, mind a csirkés, mind a darált húsos verzió konkrétan tökéletes volt.

Az egészben tényleg az a szép, hogy mindezt egy anyuka csinálja, és a fia szállítja házhoz az ételt, tökéletesen biztonságosan, maszkban, kesztyűben, és most tessék megkapaszkodni: baromi olcsón. Az empanadas darabja 400 Ft, a kukoricaliszteseké 500 Ft, és mivel van bennük anyag, 2 db, de max. 3 elég ahhoz, hogy teljesen tele légy. A házhoz szállítás nincs ingyen, de nem drága (ez távolságtól függ, amit rendeléskor tudsz megbeszélni Pablóékkal), ráadásul Budapesten elvileg bárhová kiszállítanak.

Ha szeretnél tőlük rendelni, Messengeren írhatsz nekik a Facebook-oldalukon, és megbeszélheted velük, mikorra menjen ki hozzád az étel. Már csak annyi kellene, hogy valahogy állandósuljanak, és ne szűnjenek meg akkor sem, ha beindul a cirkuszi élet. Már most tudom, hogy hiányozna ez az empanadas.

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
További cikkeink a témában