A 90. Oscar-díjátadó 1500 vendége hivatalos a gála utáni kormányzói bálba, ahol igazi luxusételek várják a résztvevőket.
Az ételért a sztárok szakácsa, a sokak által a legjobb séfnek tartott Wolfgang Puck felel (már 1985 óta), aki idén egy 60-féle ételből álló különleges menüsort kínál a résztvevőknek.
Az étlapon az Oscar-szobrot formázó füstölt lazacos szendvicstől kezdve a kaviáros spárgakrémlevesen és a fekete szarvasgombás csirkepitén át a rákkal töltött hibiszkuszig megy a flancolás, de
a legdurvább talán a jeges-tengeri pókláb és 24 karátos arannyal készített kaviárparfé.
A desszertek között koktélok inspirálta macaronok, lime-os habcsókos sajttorta-taco és rózsaszín csokoládés eper is lesz.
Ami a piát illeti, idén is Francis Ford Coppola borkülönlegességeit kortyolgathatják a meghívottak, de különleges pezsgővel és egyéb szeszesitalok közül is lehet válogatni majd.
A környezettudatosság jegyében a dekorációhoz és a tálaláshoz használt műanyagot, fémet, üveget, de még a szőnyeget is újrahasznosítják, a világítást pedig energiatakarékos LED-lámpákkal oldják meg. #ZÖLDJÖVŐ
(Forrás / fotó: MTI / Getty Images)