A csokoládé igazi jóság lehet a szervezeted számára, ugyanakkor nem mindegy, mennyit és milyet eszel belőle, mert árthatsz is magadnak vele.

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a csokoládé jót tesz memóriádnak és a kognitív képességeidnek, de a kutatók arra is rájöttek, hogy a (kakaóbab) flavonoidjai révén ennél még többet tud:

értágító és gyulladáscsökkentő hatású, vagyis elősegíti az érrendszer egészségét és csökkenti a gyulladást a szervezetben.

Nem mindegy, hogy mennyit eszel

A helyzet érdekes, a kutatásban résztvevők eredményei alapján arra jutottak, hogy azok,

akik havonta három szelet csokit esznek, 13%-kal csökkentethetik a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

DE! A csokoládé egyrészt telített zsírokban gazdag, másrészt flavonoidja megnövelhetik a koleszterin mennyiségét a szervezetedben, ezért napi szintű fogyasztása nem ajánlott. A vizsgálatból ugyanis az is kiderült, hogy azok,

akik naponta esznek csokit, 17%-kal növelik a ketyegőjükkel kapcsolatos betegségek kialakulásának esélyét.

És az sem mindegy, hogy milyet eszel

Már biztosan te is hallottad, így talán nem ér meglepetésként, hogy a szakértők a magas kakaótartalmú étcsokit tartják a legegészségesebbnek – ez tartalmazza a legtöbb flavonidot és a legkevesebb cukrot,

Talán ez is hasznos lehet:

(Fotó: Pinterest)

És ezt olvastad már?
Hány új-zélandi modellt ismersz? Egyet most megismerhetsz!