Elgondolkodtál már azon, hogy az ember mikor is válik igazán felnőtté? Jogi értelemben tudjuk, hogy 18 éves korában, ám valójában mikor és mitől lesz valaki érzelmileg is érett? Valószínűleg ez egyáltalán nem a kor függvénye.

Akadnak olyanok, akik 17-18 évesen már kimondottan éretten tudnak viselkedni és gondolkodni, míg mások 30-40 éves korukban is gyerekesek maradnak és soha nem tudnak (nem akarnak?) felnőni fejben. A Bright Side összegyűjtött 8 olyan jellemző tulajdonságot, ami megkülönbözteti ezt a két kategóriát egymástól.

Lássuk tehát azokat a hibákat, amelyeket egy érzelmileg érett férfi már bizonyára nem követ el (a párjával szemben)!

1. Nem kritizálja a partnere megjelenését. Nem mond olyanokat, hogy "miért nem fested már végre szőkére a hajad?" vagy "nem ártana lefogynod pár kilót", hiszen egy felnőtt és magabiztos férfi nem fogja lerombolni a társának az önbizalmát csak azért, hogy annak ne legyen mersze elhagyni őt, illetve hogy a saját egoját növelje ezáltal. Ez kimondottan kicsinyes jellemre vall.

2. Nem sérti meg a partnere személyes terét. Mindenkinek szüksége van egy kis magánéletre. Ha egészséges kapcsolatban éltek, nyilván nem kell semmit elrejteni a másik elől, ám ha egy férfi folyamatosan a párjának üzeneteit olvasgatja és kutakodik utána, azzal valójában csak a saját kétségeit és önbizalomhiányát fejezi ki - na meg azt, hogy nem enged a másiknak egy kis privát teret.

3. Nem rohan el a problémák elől. Egy érett férfi tudja jól, hogy a személyes, családi vagy munkahelyi problémák elől nem elmenekülni kell, hanem beleállni és megoldani őket. A megfutamodás tinédzserként még jó opció lehetett, ám felnőttként már nem az. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindig keresni kell a problémát, az már egy másik történet, hogy egy érzelmileg felnőtt ember el tudja dönteni, mikor érdemes harcolni és mikor érdemes elengedni valamit.

4. Nem gondolja azt, hogy az érzelmek kimutatása gyengeségre vall. Egy férfi nem attól lesz férfias, hogy mindig olyan rezzenéstelen arccal bámul, mint Steven Seagal. Egy bölcs és érett férfi nem fél attól, hogy néha megmutassa az érzelmesebb, romantikus oldalát is. Valójában ez is kell ahhoz, hogy egy jól működő és őszinte kapcsolat alakulhasson ki köztetek.

5. Nem csak a mának él. Persze ez tök jól hangzik, hogy éljünk mindig a pillanatnak, ám egy felelősségteljes férfinak terveket kell szőnie és hosszú távon is tudnia kell gondolkozni. Ez nem azt jelenti, hogy unalmas és kiszámítható életet kell élni. A spontaneitásnak is legyen szerepe az életben, ám a túlzott mértékű felelőtlenség egyáltalán nem az érett férfiak sajátja.

6. Nem rangsorolja előrébb a haverokat a párjánál. Minden férfinak szüksége van néha arra, hogy elmenjen szórakozni kicsit a haverokkal, ám ugyanakkor nem éreztetheti azt a társával, hogy a barátok mellett ő csak a második lehet. Meg kell találni az egyensúlyt!

7. Egészséges kapcsolatot ápol az anyjával. Egy érzelmileg érett férfi jól tudja, hogy a szüleire mindig kell, hogy jusson ideje. Nem lehet elhanyagolni valakit, aki hosszú éveken át támogatott és gondozott. Ugyanakkor viszont nem hagyja, hogy az anyja kerüljön központi és irányítói szerepbe az életében.

8. Tiszteli a párját és soha nem bántaná. Itt mind a fizikai, mind pedig a pszichológiai sérelmekre gondolunk. Teljesen evidens, hogy egy érett férfi soha, semmilyen körülmények között nem ütne meg egy nőt.

Persze egy párkapcsolat két emberen múlik, legalább annyira a nőkön is, mint a férfiakon. Mindenesetre nem árt odafigyelni rá, hogy a fenti hibákat elkerüljük.

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

A jövő tükrét mutatja Párizsnak a La Grande Arche

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés