Egy kvázi gazdasági nyitás fejezeteként egyre több nyugati turistacsoport juthat el Észak-Korea kirakatfővárosába, Phenjanba. Vicky Mohieddeen, idegenvezető többször járt ott, nemrégiben interjút is adott a BBC-nek a munkáját dokumentáló Insta-profilja kapcsán.

Vicky Mohieddeen olyan ember, akit Sztálin biztosan „hasznos hülyének” nevezne, ugyanis pontosan azt mondja, amit az észak-koreai kormány hallani szeretne. Nevesül, hogy „a nyugat csak Észak-Korea egy szeletét ismeri, mindig ugyanazokat fotókat látjuk róla, aminek célja van. Amit mi csinálunk, az az, hogy bemutatjuk, hogy van egy másik Észak-Korea is. Bemutatjuk, hogy 25 millióan élnek ott, akik rendes ruhákban járnak, nevetnek a barátaikkal, sétálnak a férjeikkel,és ugyanolyan dogok miatt aggódnak, amik miatt mi is. Ha olyan emberekként mutatjuk be őket, akikkel több dologban hasonlít az életünk, mint különbözik, az egy jó dolog.”

A photo posted by Vicky (@vickyinam) on

Annyi biztos, hogy Mohieddeennek van egy Instagram-profilja, ahol Észak-Koreában lőtt fényképeket posztol, vagyis elég egyedi dolog. 

A photo posted by Vicky (@vickyinam) on

(Forrás: BBC)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon