Az eredetileg katonai viseletből kialakult, mára a férfinadrág-divat alapkövévé váló chino nadrág tökéletes nyári nadrág férfiaknak. Ha kacérkodsz a chinoviseléssel, de lövésed nincs, hogy kell, most nyújtjuk a mentőövet!

Először is, ha még nagyon új neked maga a fogalom, akkor tisztázzuk le, hogyan kell egyáltalán kiejteni. A chino-t nem csájnónak (amerikaiasan) kell ejteni, sem sinónak (franciásan), sem kínónak (mint egy szláv mozi), hanem csínónak kell mondani. A nadrág maga nem új darab; 2017 kedvenc férfinadrágja és mint oly sok más ruhadarab, katonai viseletből alakult hétköznapivá. Az 1800-as évek legvégén, a spanyol-amerikai háború befejeztével érkezett a Fülöp-szigetekről az amerikai veteránokkal együtt, mára pedig a férfiak ruhatárának egyik alapdarabja.

Kinek ajánljuk?

Kiváló választás azoknak a férfiaknak, akik nem szeretnének farmerben járni, de nincs kedvük a szövetnadrághoz vagy öltönynadrághoz. Lehet pólóval is hordani, de inkább a sportosan elegáns szettek alapdarabja; lehet inggel vagy ingpólóval viselni, és a most oly népszerű (bár a mai napig megosztó) zokni nélküli cipős megoldással is. A nadrág hordásának hét alapvetése pedig a következő:

Ne pakold tele a zsebét

Nagyon csúnyán dudorodik tőle, ugyanis nem olyan merev anyagból van, mint a farmer. A chino 100% pamutszövetből készül – bánj is vele így! Mellesleg, ha a zsebedet fel akarnád szabadítani a mostanában legdivatosabb férfitáskákkal, akkor erre tessék:

Öt markáns és szép férfitáska, melyek felszabadítják a zsebeidet

A legtöbb férfi nem híve a táskáknak, de most mutatunk öt típust, amivel tutira betérsz a férfitáska-hordók közé!

A méretedben viseld, ne legyen bő

Ha igazán a te méreted, akkor tökéletesen mutat; hangsúlyozza a csípőt és a combot. A perfekt méret ismertetőjegyei: elég laza, hogy ne zavarjon a feszülése – de nem olyan bő, mintha egy elefántról rántottad volna le.

Bátran válassz színesebb darabokat is

Alapvetően a bézs és a keki a chino alapszíne, de ezek mellett a vagányabb, merészebb, színes darabok is baromi jól tudnak mutatni! Itt a fő alapszabály, hogy ha élénk vagy bevállalós színt választasz (pl.: piros, kék vagy sárga), akkor a többi ruhád (póló, cipő stb.) és kiegészítőd ne legyen más színűen harsány – válassz monokróm színeket, hogy balanszban tartsd a szetted.

Feltűrve

 

A chino-hoz úgy tartozik hozzá a feltűrés, mint a gyúráshoz a káromkodás; anélkül is lehet, de úgy nem az igazi. Szóval a chino-t, mint tavasz-nyári viseletet, leginkább feltűrve hordd – minimum egy félhüvelyknyi felhajtással és maximum két hüvelyknyivel (nem kell túltolni).

Rövidnadrágos verzióban is jó választás

Ha nagyon-nagyon beüt a nyár, akkor a bokáig érő chino-t térd körül elvágott fazonúra is lecserélheted. Teljesen jól működik úgy is, és nem tűnsz annak a tipikus, túl rövid nadrágos srácnak, akire ha ránézel, azonnal az jut eszedbe, hogy az apja egy kőgazdag olajmágnás és ha a koktéllal jachton pénzköltést hirdető fotók főállású posztolását nem számítjuk munkának, akkor egy napot sem dolgozott egész életében.

Titokzokni & espadrilles

Bokazokni vagy a zokni teljes elhagyása a chino feltétele; a vádliközépig lógó zokni elképesztően béna kombináció a feltűrt, vékony nadrággal. Cipőben pedig tökéletes választás hozzá a csak titokzoknit igénylő espadrilles, mintha az ég is egymásnak teremtette volna őket.

Ha ezeket a tippeket betartod, tuti, hogy egész nyáron divatos leszel a chino-dban!

(Képek: YURKOV, Pinterest) 

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Román hiúzokat költöztetnek Németországba

Reneszánsz nő a nap csaja

További cikkeink a témában