Lauren Singer tipikus New York-i fiatal, egyetlen fontos különbséggel: hulladékmentesen él és van egy befőttesüvege, hogy bizonyítsa.

Lauren 2012-ben vágott bele a hulladékmentes életformába.

Ez a befőttesüveg tartalmazza azt a szemétmennyiséget, amit Lauren 4 év alatt hozott össze. Az üveg azokat a dolgokat tartalmazza, amiket egyszerűen képtelen volt bármilyen formában újrahasznosítani vagy újrahasználni.

Singer kisasszony a New York-i egyetemen tanult környezettudományt, amikor rájött, hogy szenvedélye és érdeklődése csak a tanterem falain belülre korlátozódik. Változtatásokra volt szüksége, ezért kezdetben megszabadult a műanyagoktól, majd szépen lassan minimálisra csökkentette a hulladéktermelését.

A bevásárláshoz textilszatyrot visz, a legtöbb használati cikket pedig igyekszik saját kezűleg elkészíteni. Olyanokat is, mint például sampon vagy fogkrém. Szerinte ezek a dolgok végtelenül egyszerűek és olcsóbb is elkészíteni, mint megvásárolni. Lauren blogot is ír, így bárki elsajátíthatja a jól bevált trükkjeit.

 

És mi lehet a befőttesüvegben?

Például a gyümölcsökre ragasztott pici matricák, és bár Lauren csak használt ruhákat vásárol, az árcímke műanyag része is egyenesen az üvegben landol.

Egy vele készült interjúban megválaszolja, hogy miként pótolja a legégetőbbnek gondolt használati cikkeket:

Elképzelni sem tudjuk, hogyan tarható fenn ilyen szinten a hulladékmentesség, de egyértelműen kíváncsivá tett minket. Talán érdemes tenni egy próbát!

És ezt olvastad már?
Ezt a lányt egy biztonságos környéken is hazakísérnénk
További cikkeink a témában