Ha szereted például a savanyú káposztát, akkor a kimcshit is fogod, ha pedig sportolsz, kifejezetten hasznos számodra.
A koreai konyha (északé és délé egyaránt) egyik legfontosabb tápláléka a kimcshi, ami lényegében egy gyűjtőfogalom a fermentált, azaz erjesztett savanyúságokra.
A táplálkozási szakértők a világ egyik legegészségesebb ételének tartják, így fogyasztását mindenkinek erősen ajánlják, de a sportolóknak különösen, hiszen tele van mindenféle jósággal, amire (az igénybe vett) szervezetednek nagy szüksége van:
- antioxidánsokban és olyan probiotikumokban gazdag, amelyek gyulladáscsökkentő hatásúak,
- ez lehet az egyik legjobb fegyver regenerációs folyamatban
- tele van C- és A-vitaminnal, béta-karotinjának és luteinjének pedig a szemed és a bőröd mond majd hatalmas köszönetet
- kifejezetten hasznos, ha emésztési problémáid vannak
- (fok)hagymával kiegészítve az agyad reakciókészségére is igen pozitívan hat
Irány a konyha!
Rengeteg különböző változata létezik és más ételek alapját is képezheti, készítenek belőle levest, és sült rizses egytálételt is.
Te magad például így főzheted meg a koreai konyhaművészet egyik legismertebb ételét:
(Forrás / fotó: health.com, MH / Getty Images)