Tuti volt már neked is bajod néhányszor egy-egy szomszédoddal. Mert mondjuk kurvára idegesítőek, pletykásak, hangosak vagy büdösek – vagy épp ezeket hányják folyton a szemedre, valahányszor összefutsz velük a lépcsőházban. De ami ebben az orosz panelházban történik, az tényleg egy más szint.

Egy orosz férfi úgy döntött, hogy felszerel a lépcsőházba egy CCTV kültéri kamerát. Ezen már annyira nem is lepődünk meg, mert

azt eddig is tudtuk, hogy a kamerázás az orosz túlélőcsomag része – fene tudja, mintha senki sem bízna ott a korrekt érdekérvényesítésben és a pártatlan igazságszolgáltatásban.

A lakók persze nem rajongtak az ötletért: amint kiszúrták a megfigyelő eszközt, válogatott módszerekkel próbálták likvidálni azt. Előkerült a spré, a kalapács és gumitalpú bot is; na és az ital, az is nagy gond, ugye – nem úgy fest, hogy kellemes emberek lennének. Szóval van egy olyan tippünk, hogy amint ezt a bő két perces videót végignézed, hálát fogsz érezni az összes olyan szomszédod iránt, akit már nem egyszer a pokolra kívántál.

Persze kérdés, hogy a kamerát felszerelő férfi mennyire tartotta be a társasházak bekamerázására vonatkozó orosz jogszabályokat – nálunk például nem helyezhető el egy társasházban úgy kamera, hogy az valamelyik tulajdonos bejáratára vagy nyílászárójára irányuljon, meg alapból kétharmados többség szükséges a felszereléséhez.

Nem úgy fest, hogy ezeket a lakókat bárki megkérdezte volna, de persze nem tudni, hogy Oroszországban ez egyáltalán szükséges-e.

Persze amennyiben a jogvédelmet más módon nem tudjuk biztosítani, nem szükséges az egészhez kétharmados többség – de az biztos, hogy kemény engedélyezési tortúra várna ránk. És amennyiben felnyomnánk a netre a felvételt úgy, hogy azon minden arc tisztán kivehető, hát nem keményen beleszállnánk a szomszédok személyiségi jogaiba. Szóval a kamerát felszerelő szomszéd sem eshetett nagyon messze az almafától, de ne lovagoljunk már ezen, hiszen ez itt Oroszország, baby.

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Naponta többször is megnéznénk a naplementét ezzel a gyönyörű lánnyal

Kóser japán ételekre bukkantunk egy budapesti kisvendéglőben

További cikkeink a témában