Tagadhatatlanul hasznos találmány a hűtőszekrény, de nem minden étel van jó viszonyban vele.

A hűtőbe teszed az ételt, mert ettől tovább friss marad – ebben a hitben élsz, de igazából nem minden kajának tesz jót a hideg. Mondjuk is, miket tarts távol a hűtőtől, hogy ne veszítse el jellegzetes ízét, állagát, minőségét.

A hidegben tárolt...

  • krumpli elveszti az ízét és a elszíneződhet,
  • banán hamarabb megbarnul, és ettől az íze is megváltozik,
  • méz megkeményedik, mert a hideg beindítja a kristályosodást,
  • paradicsom ízetlenné válik, és minél jobban lehűtjük, annál inkább elveszti természetes aromáját,
  • uborkának a héja, ebből kifolyólag pedig az eltarthatósága látja kárát,
  • csokoládé veszít az ízéből azáltál, hogy a cukorkristályok felszínre törnek,
  • olívaolaj állaga romlik, besűrűsödik, sőt, meg is dermedhet, ami a felhasználhatósága rovására meg

Ezeket az ételeket lehetőleg szobahőmérsékleten, vagy hűvös sötét helyen tároljuk, de semmiképp sem a hidegben.

+1, ami nem étel, hanem ital

A fehérborral ellentétben a vörösbornak nem tesz jót, ha hűtőben tárolod, ugyanis szobahőmérsékleten jön ki az aromája és ízvilága.

(via, fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen borospoharak léteznek, és melyikből mit igyunk? Mutatjuk, hogy miért nem mindegy!

Helly Hansen ismét a legjobbakkal állt össze a maximális teljesítményért

Azonnal építünk ennek a gyönyörű lánynak egy hóembert

További cikkeink a témában