Hiánypótló tudás!

Egy ügyes videóban szedtél össze olyan szuperséfek tanácsait, mint Gordon Ramsay vagy a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt Anthony Bourdain. és hogy mik a jó tanácsok? Íme:

Kobe marha

Soha ne együnk olcsó kobe marhát étteremben! Miért? Mert nincs ilyen, ugyanis ez a világ egyik legdrágább marhahúsa. Amit olcsón adnak, az nem lehet az.

Csirke

Egy nyugat-hollywoodi séf éttermekben sosem rendel csirkét, mivel rendszerint túlsütik és kiszárítják. Ebben tagadhatatlanul van valami, de ahol szuvidálják, ott ezzel nem lehet gond. Ráadásul rendszerint a legtúlárazottabb és legunalmasabb fogás is egyben.

Kenyérkosár

Valószínűleg ugyanazt a kenyeret kapjuk, ami egy előző vendég asztalán is ott volt. Ha nem fogy el, megy a következő asztalra.

Eggs Benedict

Bourdain szerint a séfek utálják a reggelit és a brunchot, a Benedict tojás pedig elég bonyolult étel, így valószínűleg nem fordít rá akkora energiát, mint kellene. Gondoljuk, magából indult ki. Továbbá szerinte a reggeli az, ahol az anyagtakarékos séfek java elsüti a hétvégén felhalmozódott maradékot.

Hal hétfőn

Anthony Bourdain az Egy konyhafőnk vallomásaiban írt arról, hogy hétfőn nem szabad halat rendelni étteremben, mert biztosan nem friss, hétvégén ugyanis nem érkeztek halszállítmányok New Yorkba, tehát vagy többnapos a hal, vagy mirelit. Na most ez itthon nem biztos, hogy megállja a helyét, mert az éttermek java része a Metróból meg Palotás Pétertől veszi, náluk meg nem biztos, hogy ugyanez a menetrend.

Napi ajánlat

Gordon Ramsay szerint ahol túl sok napi ajánlat van, mondjuk tíz, az nem is tekinthető különlegességnek, és gyanúsak. Ugyanígy kerülni kell az olyan ételeket, amiknek a nevében „híres” vagy „legjobb” szó.

Köszönjük, séf urak!

És ezt olvastad már?
Ránézésre megmondjuk, miért hívják filmekbe is ezt a kanadai modellt