Mint arról már beszámoltunk, a brit celebséf étteremfranchise-ának megnyílt a budapesti egysége is. Bevizsgáltuk közelről, méghozzá úgy, hogy megettük a fél étlapot.
Kicsit hálátlan dolog az étteremmel szemben, hogy a tesztelt kb. hatféle előétel, nyolcféle főétel és hétféle desszert közül nem tudok egyet sem kiemelni, de mégis ez a helyzet. Ezzel meg is fogalmazom a lényeget a JI-nel kapcsolatban: magas minőségű alapanyagokból egyformán magas minőségű fogások készülnek.
Ez nagyban köszönhető annak a sztendernek, amit Jamie Oliver az éttermei számára bevezetett. Olyan szabályrendszerről beszélünk, ami nagyon kevés mozgásteret hagy a séfnek, mivel a receptektől nem lehet eltérni, nem véletlenül válaszolta azt az étterem kedves pr-ese, hogy a budai várban található étterem főséfje, nem más, mint Jamie Oliver.
Nem nehéz megjósolni, hogy Jamie’s Italian bombasiker lesz. Tulajdonképpen már most az. Amíg ott voltam, folyamatosan dőlt be a tömeg a Szentháromság utcáról, olyan mennyiségben, aminek már a harmadával boldog lenne nagyon-nagyon sok étteremtulajdonos. nem volt törvényszerű, de a helyben benne van a kúlfaktor, menő lesz innen instázni, bejelentkezni, innen indulni a péntek-szombat éjszakának, ide hozni randizni a nagy őt.
A Zsiday csoport a teljes közép-európai régióra megszerezte a franchise jogot, így a következő pár évre, vagy inkább a következő évtizedre meg is van a programjuk. Az első külföldi étterem állítólag Bécsben lesz, és várhatók még Jamie’s Italian éttermek Prágában, Szlovéniában és máshol a régióban.
(Fotók: Jamie's Italian)