Egy indiai online életmód magazin, a Maggcom meredek kampányba fogott a nemek közötti egyenjogúság témájában. Keményen odaszóltak a feministáknak.

A kampányt #DontMancriminate néven indították útjára a következő magyarázattal:

Miért kellene a férfiaknak átadniuk a helyüket, amikor egy nőt látnak állni? Miért kellene kinyitnunk az ajtót előttük? A férfiak nem mehetnek be ingyen a szórakozóhelyekre. A férfiak nem menstruálnak, így nem hivatkozhatnak erre sem, hogy kimásszanak a problémás helyzetekből. A férfiaknak soha nem kedveznek sajnálatból. Miért nem sírhatnak? Miért nekik kell emelgetni nehéz dolgokat? Miért nem a nőknek?

Gyerekes? Szerintünk abszolút, és akkor még nem is láttad a kampányhoz készült plakátokat. Figyelj csak!

"Beszéljünk a szexről! Ha én akarok szexelni, kétségbeesett vagyok. Ha te akarsz, szexuálisan felszabadult vagy. Ha mindketten akarunk, akkor csak a te feltételeiddel."
"Nemek közötti egyenlőséget akarsz? Tessék! Nem kell kinyitnom neked az ajtót, nem kell cipelnem a szatyrokat és nem kell átadnom a helyem."
"Ez így korrekt: amikor te pofoztál meg, nem volt igazam, amikor én pofoztalak meg, dühkezelési problémáim voltak."
"Ez vagyok én, aki átadja a megtakarításai felét, amikor te voltál az, aki megcsalt, aki összetörte a szívem, aki tönkretette a házasságunkat."

Meredek, mi? Főleg a pofozós rész veti el a sulykot, de az utolsó képet leszámítva, amiben azért bizonyos körülmények között lehet némi igazság, a többi sem lép túl az óvodás szinten.

A kampány természetesen nem csak a feministáknál verte ki a biztosítékot, ami azért teljesen érthető, különösen egy olyan országban, ahol rendszeresen erőszakolnak meg nőket úton-útfélen, mert csak, meg mert miért ne. Kapta is a savat a Maggcom rendesen érte.

Te mit gondolsz erről?

(via Mashable)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés