Gondolkoztál már azon, hogy mi a főtt tojás sárgáján az a ronda, gyanús színű, sötétzöld árnyalatú grimbusz? Ez a zöldes réteg - amely a fenti fotón is jól látható -, a biztos jele annak, hogy túlfőztük a tojást. Ha azt hitted, hogy kötelező tartozéka a főtt tojásnak, akkor tévedsz, ugyanis a megfelelő technológiát alkalmazva megszabadulhatunk tőle. Nem kell mást tennünk, csak annyi hideg vízbe tenni a tojást, hogy teljesen ellepje. Ezután forraljuk fel a vizet, de amint zubogni kezd, azonnal vegyük vissza, és alacsony hőfokon főzzük 10 percig. Amint kivettük a forró vízből, tegyük egy fazék jeges vízbe, hagyjuk kihűlni, majd 1-2 perc elteltével vegyük ki. Törjük meg a héját, majd 5 percre ismét tegyük vissza a hideg vízbe. Végül pucoljuk meg – akár az általunk korábban bemutatott módszerrel – és lássunk csodát: tökéletes színű, hibátlan állagú tojássárgáját kaptunk.

A Hatékonyha rovatban korábban foglalkoztunk a krumpli és a tojás hatékony pucolásával, illetve a hagyma könnymentes hámozásával is, ráadásul kiderült, hogy alibamájat sem jól tároltuk, és tésztát is rosszul főztünk. Nézd meg ezeket is!

 

Player Adventi Kalendárium Player Adventi Kalendárium
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így lehetsz te is részvényes az MBH Bankban!

Basszust a népnek! – Ezek a magyar partyhangszórók rendesen átrendezhetik a piacot

Nem csak azért fogadnánk el Irene meghívását, mert Madridban él

A Player kérdése: Elkezdted beszerezni a karácsonyi ajándékokat?
37% Naná, idén nem bízok semmit a véletlenre!
25% Fejben már igen, gyakorlatban még nem.
38% Van még idő, majd decemberben!
Advertisement
Hirdetés