Gondolkoztál már azon, hogy mi a főtt tojás sárgáján az a ronda, gyanús színű, sötétzöld árnyalatú grimbusz? Ez a zöldes réteg - amely a fenti fotón is jól látható -, a biztos jele annak, hogy túlfőztük a tojást. Ha azt hitted, hogy kötelező tartozéka a főtt tojásnak, akkor tévedsz, ugyanis a megfelelő technológiát alkalmazva megszabadulhatunk tőle. Nem kell mást tennünk, csak annyi hideg vízbe tenni a tojást, hogy teljesen ellepje. Ezután forraljuk fel a vizet, de amint zubogni kezd, azonnal vegyük vissza, és alacsony hőfokon főzzük 10 percig. Amint kivettük a forró vízből, tegyük egy fazék jeges vízbe, hagyjuk kihűlni, majd 1-2 perc elteltével vegyük ki. Törjük meg a héját, majd 5 percre ismét tegyük vissza a hideg vízbe. Végül pucoljuk meg – akár az általunk korábban bemutatott módszerrel – és lássunk csodát: tökéletes színű, hibátlan állagú tojássárgáját kaptunk.

A Hatékonyha rovatban korábban foglalkoztunk a krumpli és a tojás hatékony pucolásával, illetve a hagyma könnymentes hámozásával is, ráadásul kiderült, hogy alibamájat sem jól tároltuk, és tésztát is rosszul főztünk. Nézd meg ezeket is!

 

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Ünnepi útmutató férfiaknak, akik olyan ajándékot akarnak adni, ami valóban megérinti a szívet

Mondunk öt tuti tippet, hogy a sapkaszezonban is kifogástalan legyen a frizurád

Koktélozás feszengés nélkül: ilyen Budapest legújabb komfort bárja

A Player kérdése: Nálad már beütött a karácsonyi kajakóma?
17% Naná, és nagyon keményen.
39% Igen, de menedzselhető.
44% Szerencsére nem.
Ezekkel a fotókkal sokkal jobban telik a karácsonyi punnyadás – figyelmeztetünk, nehéz lesz abbahagyni
Hirdetés