Eddig csak az Egyesült Államokban volt kapható a Snapchat beépített kamerával felszerelt szemüvege, a Spectacles. A szemüveg tíz másodperces videókat (úgynevezett snapeket) tud rögzíteni széles látószögben, amelyeket azonnal tolhatunk is ki a világhálóra.

Videót rögzíteni a szemüveg bal oldalán található gomb lenyomásával tudunk, ezt pedig wifin vagy Bluetoothon keresztül nagyon könnyen posztolhatjuk Snapchetre.

A Snapchatnél igen optimisták a kamerás napszemüveggel kapcsolatban:

„Szeretnénk ezzel is jobbá tenni az emberek életét, és egy új löketet adni a kommunikációnak. Remélhetőleg a Spectacles sokakat bátorítani fog az élményszerzésben és az önkifejezésben egyaránt.”

A Spectacles fekete, korall és türkiz árnyalatokban vásárolható meg 130 dollárért (35 ezer forintért) az úgynevezett Snapbot automatákból, amelyek meglepetésszerűen érkeznek meg ejtőernyővel – érdemes figyelni a gyártó hivatalos weboldalát, hogy megtudjuk, mikor fog a közelünkben is landolni egy ilyen automata. Eddig Párizsba, Berlinbe, Barcelonába, Velencébe és Londonba futott be a mosolygó „szekrény”:

(forrás: The Verge)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában