A 21. századi ember igényei mások, mint korábban. Már nem elég a tökéletes és az illeszkedő, a lakberendezési tárgyakkal együtt akarunk élni, aktuális vágyainkhoz, igényeinkhez szeretnénk őket formálni. A moduláris bútorokon túllépve egy magyar vállalkozás az otthonok elengedhetetlen kiegészítőjéhez nyúlt innovatív és szakértő figyelemmel. A Magnelit lámpákról és az MVM EDISON startup versenyéről – melyen bekerültek a három győztes csapata közé – Kismartoni Zsoltot kérdeztük. 

A beltéri világítástechnika megreformálását vállalta magára Kismartoni Zsolt és két társa, akik mágneses lámpáikkal beköltöztetik a szabadságot és a kreatív hozzáállást az otthonokba. A csapat mindössze háromfős, és a tagjai egy éve dolgoznak együtt ezen a közös projekten.

Berger Dániel a vizuális varázslónk, aki egyébként munkáival segítette az Ivánka beton nemzetközi piacra lépését, Pánczél Patrícia felel a gyártásért, beszerzésért és projektmenedzselésért, és jómagam, Kismartoni Zsolt, aki online sales- és marketingtapasztalattal rendelkezek, és közreműködtem a Facebook média hazai térnyerésében, gondoskodom a termékfejlesztéséről, értékesítésről és marketingről.”

A mágneses lámpák ötlete Kismartoni Zsolttól származik, aki a statikus helyett több részből álló lámpákat álmodott meg: szabadon, szerelés nélkül variálhatók, így töltve be más és más funciót, valamint formát:

lehet függő, mennyezeti, álló és fali lámpa, készülhet fából, kőből, fémből vagy akár textilből, hogy minden egyedi igényt kielégítsen.

A mágnes mint alapelem akkor jutott az eszébe, amikor a különböző modulok összekötésének kérdéséhez érkezett.

“Két kisebb fadarab és négy mágnes segítségével készítettem egy prototípust, amit otthagytam az asztalon. Átjöttek a barátaim, és órákon keresztül lekötötte a figyelmüket. Ekkor kezdtem el a mágnesességgel komolyabban foglalkozni.”

Egy új termék esetén elengedhetetlen a nyitottság és az új impulzusok megélése, a további fejlesztésekben pedig egy támogató versenyhelyzetnek is igen nagy szerep juthat. Nem volt ez másként a Magnelit esetében sem.

„Nagyon örültünk, hogy bekerültünk az MVM EDISON képzési programjába, ami kiválóan felépített volt. Rengeteg gyakorlatias tudásra tettünk szert, a termék tovább finomodott, és egyéb okos funkciókkal bővült. Annak ellenére, hogy verseny volt, a különböző csapatok segítették egymást, a hangulat pedig végig jó és inspiráló volt. Picit sajnálom, hogy véget ért.”

A Magnelit lámpák nem csupán mágnesességükkel és így alakíthatóságukkal nyújtanak újat a piacon.

“Az okos világítási modul lehetővé teszi, hogy a lámpákat mobileszközzel vagy egy smart home részeként hanggal vezéreljük, időzítsük, fényerejüket állítsuk, aktiváljuk a beprogramozott világítási sémákat, hangulatfényeket, vagy akár órának és ébresztőnek használjuk. Továbbá kiválóan alkalmasak a lakásban található fontos, de szemnek zavaró eszközök elrejtésére is, mint a wifi router vagy a szén-monoxid-mérő.”

A Magnelit lámpák kisebb alapdarabjai 60 ezer forinttól lesznek elérhetők.

“Célunk idén elindítani a sorozatgyártást és online felületeken keresztül a hazai és európai értékesítést, miközben folyamatosan fejlesztjük a terméket és a kollekciót.”

A cikk létrejöttét támogatta az MVM Zrt.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

A világ legszebbjei közé választottak egy budapesti konyhát

Heti ötször edz ez a lány, egy-két alkalommal csatlakoznánk hozzá

További cikkeink a témában